Cupgull: – Min største håndballopplevelse

SKREV HISTORIE: Jonas Wille ledet søndag Mors Thy til et historisk cupgull i dansk håndball. Tidligere HTH-keeper Rasmus Bech leverte to kanonkamper.FOTO: Hans Petter Wille

SKREV HISTORIE: JONAS WILLE LEDET SØNDAG MORS THY TIL ET HISTORISK CUPGULL I DANSK HÅNDBALL. TIDLIGERE HTH-KEEPER RASMUS BECH LEVERTE TO KANONKAMPER.FOTO: HANS PETTER WILLESelv ikke en håndballbragd for historiebøkene kan vippe Jonas Wille av pinnen. Etter å ha ledet Mors Thy til et sensasjonelt cupgull i Danmark innrømmer han imidlertid at dette er hans største håndballopplevelse.

– Å føre Halden til opprykk var spesielt. Men dette er tross alt håndball i en litt annen skala, sier Wille.«Min største håndballopplevelse»

For i helga gjorde han og hans elever i Mors Thy det umulige mulig. Final4 i er en happening i dansk håndball. De tre øvrige semifinalistene var topplagene GOG, Aalborg og Skjern – og lille Mors ble levnet svært små sjanser.

– Vi var bra fram til november, da vi fikk fire viktige spillere skadet. Nå – med alle tilbake – fikk vi vist hvor gode vi kan være. At vi var gode nok til å slå både Skjern og Aalborg var likevel mer enn vi våget å tro på, sier Wille.

Lørdag ble Skjern slått 33-28, og søndag ble Champions League-finalist Aalborg slått 32-31 i Boxen, Herning.

– Min største håndballopplevelse. Så langt skal jeg strekke meg, ja. Å få oppleve noe slikt på dette nivået, er veldig gøy. Den danske ligaen er kanskje nest best i verden, så nivået er meget bra. Og Final4 er svære greier her nede, sier Wille.Skal nyte – med Pepsi Max

HA snakket med Wille like før spillerbussen skulle rulle den lille timen tilbake til Nykøping.

– Vi har blitt varslet om at det venter oss en liten feiring, sier Wille.

Haldenseren, som fra 1. juli tar over svenske IFK Kristianstad, blir nå evig helt i Mors Thy – som tok sin aller første tittel.

– Hvordan skal du feire?

– For meg er den indre nytelsen den viktigste. Som trener er det sjelden man kan stoppe opp, og faktisk nyte øyeblikk og opplevelser sammen med de man har skapt noe med. Så for meg er det feiring nok, sammen med noen liter Pepsi Max.Om Rasmus: – Rørende

En av Mors Thys største finalehelter er tidligere HTH-keeper Rasmus Bech.

Jonas Wille er nesten rørt når han forteller om Bech.

– Jeg hentet Rasmus til Halden da han var 19 år. Nå står han her, som matchvinner mot Skjern i går og mot Aalborg i dag. Lille, store Rasmus, liksom. Rørende, stort og veldig fortjent, sier Wille.

Legg igjen en kommentar