Ytringsfriheten bak stålgitter på frigjøringsdagen vår 8 mai 2021.

Kan være et bilde av en eller flere personer, folk som står, folk som går og utendørs

På frigjøringsdagen følte vi oss slagen. Ytringsfriheten ble satt i bås -de mente den bare var noe vås. Men vi holdt stand på SIAN`s arrangement. Til tross for tvang og gjerdeklang.(Skrevet av en «gulskjorte» som deltok).En liten oppsummering fra «Gulskjortenes» ytringsfrihetssamling ved Stortinget, 8. mai 2021.Å få være i Oslo på frigjøringsdagen for å markere alles rett til ytringsfrihet, er noe jeg har sett frem til i lang tid. Vi «gulskjortene» møttes i Oslo i strålende sol på formiddagen sist lørdag 8 mai. Det er alltid kjekt å møte andre som brenner for et engasjement og få føle styrken i samholdet vi har. Jeg er så glad for å få møte dere alle og takknemlig for at dere modige frihetskjempere stiller opp! Flere av dere som møtte opp sa også at dere var stolte av å være med på dette, noe som rører meg dypt. Og det er nettopp det vi skal være, nemlig stolte. For vi våger noe mange ikke tør. Vi våger å stå åpent frem og kreve at alle borgere i Norge får benyttet sin ytringsfrihet uten å bli møtt med vold og stygge merkelapper i fra pøbel og demokratihatere samt fordømmelse og sensur fra våre myndigheter med deres betalte og trofaste media i front. Vi gikk først opp til sperringene/franskgjerdene ved Stortinget og stilte oss der. Foruten det massive oppbudet av politifolk, var det stille og rolig ennå. God stemning i gruppa og praten gikk løst blant oss. En blir litt satt ut når en ser de sikkerhetstiltakene som er satt inn og gjør seg noen tanker om hva dette koster i kroner. Jeg trodde ikke det fantes så mye politifolk i Norge. Helikopter og droner hang i lufta og politibiler over alt. Vi fikk stå å nyte solskinnet inntil politiet kom bort til oss og sa vi ikke kunne stå der. Vi skulle stå på en anvist plass i Stortingsgata/»trikkegata», da politiet anså oss som en «gruppering demonstranter» og at det ville komme flere «grupperinger» de også ville anvise til bestemte plasser ut i fra sikkerhetsmessige årsaker. Det var ingen forståelse fra politiet for at vi selv definerte oss som tilskuere og beskjeden var at vi ble bortvist om vi ikke lystret. I Stortingsgata fikk vi beskjed om å holde oss inntil en vegg der til politiet fikk sperra av gata, som de sa. På den iskalde skyggeplassen vi sto, var vi vitne til at de sperret av gata i begge ender. Etter hvert bygget også politiet en «binge» med franskgjerdene ut i gata der vi sto og beordret oss til å gå inn i bingen å stå. Jeg spurte om hva som ville skje om vi nektet å gå inn i bingen og fikk det svaret at «da blir dere bortvist!» Så de drev oss som kveg inn i bingen. Det var en merkelig følelse å bli satt i et bur på Norges frigjøringsdag! Fra der vi sto, fredelig i buret vårt, hadde vi utsikt til pøbelen som gjorde det beste de kunne med å prøve rive ned gjerdene og overdøve ytringene fra den lovlige standen med trommer, roperter og støy. En av oss forsøkte å hvile ryggen litt på en benk som sto knappe to meter utenfor «bingen» vår, men vedkommende fikk raskt beskjed av politiet at det var bare å komme seg inn i «bingen» igjen, om ikke ble det bortvisning. Jeg observerte at det var folk som ville oppsøke oss «gulskjortene», men som ble stanset av politiet. Jeg fikk tak i en politimann og spurte han om det virkelig var tilfelle at de bortviste folk som ville stå med oss? Dette bekreftet politimannen og sa det var av hensyn til «vår sikkerhet». Tappelino var en av dem som ble avvist av politiet da han ville snakke med «gulskjortene». Politiet sier i videoen til Tappelino at han ikke får stå sammen med oss, fordi Tappelino identifiserer seg på venstresiden politisk. Hva skulle være bakgrunnen for å nekte ham å stå i lag med oss pga det? Var de bekymret for at de gule skjortene kunne angripe han? Tappelino hadde blitt, før han oppsøkte oss «gulskjortene», forsøkt angrepet av «motdemonstrantene»/venstresiden som sto på tilskuerplassen foran og måtte forlate dette området etter råd fra politiet. Se hans opptak på Youtubekanalen fra dagen. De gule skjortene, «Størst av alt er ytringsfriheten», er ikke å regne som en «motdemonstrasjon» mot «motdemonstrantene» når vi samles . Vi er heller ikke å regne som en «meddemonstrasjon» for SIAN. Vi ønsker kun å sette et fredelig fokus på alles ytringsfrihet. Den eskalerende sabotasjen og volden som utspinner seg ved lovlige stands, og da spesielt ved SIAN`s stands, er illevarslende og alvorlige brudd på loven om ytringsfrihet. Det er i tillegg et alvorlig brudd på våre menneskerettigheter og ren frihetsberøvelse når vi fredelige «gulskjortene» blir buret inne på denne måten. Og det på vår egen frigjøringsdag. En iscenesatt krenking av ytringsfriheten og en skam for demokratiet var det! Det er ellers et stort tankekors i seg selv at ei skjorte med «Størst av alt er ytringsfriheten» og med det norske flagget på ryggen, skal kunne virke provoserende på noen i et demokrati.. På den lange kjøreturen hjem til Trøndelag natt til søndag, tenkte jeg på alle de positive og flotte menneskene jeg hadde fått møtt. Allikevel lå det en sorg der som jeg helt ikke klarte å plassere i løpet av turen. På søndag fikk jeg tilsendt bildet og diktet som er tatt med i innlegget her. Det er ikke ofte jeg gråter, men da kom tårene. Da fikk jeg plassert denne sorgen. Sorgen over den nedverdigende behandlingen ytringsfriheten og det norske flagget fikk på selve frigjøringsdagen. Det gjorde vondt å ta dette innover seg og dette bildet er så sterkt! En visuell bekreftelse på den frihetsberøvelsen som nå foregår i vårt kjære land. Vi streamet fra dagen til FB gruppa «Gule skjorter for ytringsfrihet». Det vi ikke tenkte på, var at dette er ei privat gruppe som ikke tillater delinger. Er du interessert i vårt frihetsarbeid, så søk medlemsskap på gruppa «Gule skjorter for ytringsfrihet». Førstkommende lørdag, 15. mai, er det demonstrasjoner i norske byer mot Covidtiltakene. I Trondheim skjer samlingene på Trondheim Torg. «Gulskjortene» forsvarer også deres rett til å demonstrere og ytre seg, så jeg oppfordrer de som kan til å dra på seg gulskjorta og møte opp i Trondheim på lørdag! Bli med og vis at du ikke aksepterer at frie ytringer blir møtt med vold og sabotasje samt mobbing fra de etablerte, statsstøttede media når vi stiller legitime spørsmål på ulike områder. Heia ytringsfriheten!

https://youtu.be/-95DUVmUDiU

Legg igjen en kommentar