Nyheter – Syd dukker opp igjen i Kevin Whitneys Psychedelia (1969)

Mer og mer, jo mindre det virker for oss mer, og på toppen kommer det med smittsom:

Uncut vil i juniutgaven nevne en film kalt Psychedelia , spilt inn i 1969 og med Syd Barrett i den. Fire tiår (44 år) har hatt forfatteren Kevin Whitney under lås og nøkkel. Samme måned blir den vist og selges.
Kevin var en del av Londons undergrunnsbevegelse , og har deltatt på en kunstnerisk måte i OL, og etterlot, ifølge ham, spor etter psykedelia. Rett før han avsluttet studiene i kunst, filmet han Psychedelia med inspirasjon fra lysshowene han projiserte på Chelsea Art School og konserter på The Roundhouse . For å gjøre dette ble han påvirket av Joe’s Lights , avantgarde for disse lysshowene. Blant andre anekdoter studerte han hos en Syd-fan i Ipswich, ingen ringere enn Brian Eno . Brian og Kevin røyket sin første ledd sammen.

Men la oss gå dit vi skal, Kevin startet Psychedelia i 1968. Det var obligatorisk at kongen av psykedelia, vår Syd , dukket opp i den. Psychedelia ble filmet i en kjeller på Old Church Street i Chelsea , eid av Antonia Chetwyn d (medlem av motkulturen i London), med blant andre Donald Cammell, David Bowie , Marc Bolan og Anita Pallenberg som besøkende . En dag var Kevin innom Wetherby Mansions for at Syd skulle filme på School of Fine Arts. De tok halve Mandraxhver og en var klar … men det skjedde at kameraet ikke hadde noen tape. Det eneste alternativet var å ta ham med til den gamle kirken dagen etter. En dag ringte han Wetherby Mansions , og vår venn Duggie Fields informerte ham om at Syd hadde dratt til Ibiza , ikke mer, ikke mindre.Da de kom tilbake, dro de til kjelleren. Med et kamera med psykedeliske lys begynte de å spille inn under påvirkning av noe de ville ha tatt. Deltakerne i filmingen ble bedt om å gjøre hva de ville. Noen av dem tok av seg toppene, andre så på kameraet og det var det, andre snakket, andre drakk te … I scenen med Syd , skutt uten lyd, husker Kevin vagt å ha satt i bakgrunnen “Søster Ray” Fra The Velvet Underground .
Med Kevins egne ord for The Great Wen :
“Jeg kjente Syd som alle kunne. Han var ikke fra denne planeten, men han var et elskelig, karismatisk vesen, og han syntes å like maleriene mine. Han likte å gjøre selvportretter, og siden jeg var ganske god, oppmuntret han meg. Jeg ble ikke skremt av hans tilstedeværelse, det samme skjedde med Bowie . De var venner og jeg fortalte dem [om dette, vi visste ingenting]. Jeg ba dem stille for meg, men jeg behandlet dem som om jeg kunne behandle hvem som helst. Folk behandler popstjerner forskjellig, og det får dem til å føle seg isolerte. Mange hadde ideen om å be Syd om å filme ham. Jeg tror det gjenspeiles i filmen. Han følte seg litt dårlig mentalt, og det var ikke en flott tid. Jeg hadde nettopp kommet ut av Pink Floyd ogDave Gilmour hadde tatt plass. Imidlertid sa folk som kjente ham at han var veldig glad. “
Psychedelia vises for første gang fra 6. til 8. juni på Institute of Contemporary Arts (ICA) i London , men den offisielle siden gjenspeiler ikke noe ennå. Filmen kommer i salg på samme ICA 14. samme måned, ifølge Hollywood.com , så det ser ut til at den ikke vil bli utgitt offentlig for nå … Kanskje i det etterlengtede Immersion Set of The Piper ved Gates of Dawn som vi lengter etter? Det varer tjueto minutter, og av disse er omtrent seksti sekunder av Syd Barrett.

OPPDATERING: Dette er utdraget fra Psychedelia , med musikk fra The Velvet Underground , som fortalt i liveshowene. TakkAnette Geremia og Ian Moore .

https://draft.blogger.com/video.g?token=AD6v5dzKW3Df33lvRnxuuV7BKTXEuZ5L5djBIfsuzcOqfDWv32hiU-N0mpMZ5Evn8nvZ6AxlgWYZujcAiCplEX4SEoUdC8H66IViUQuGSnVF_YdX21uHKX_4NxZEonNvC4_zx5sKQA

Fortsatt fra å filme Whitney

Legg igjen en kommentar