Den britiske hæren hadde den dødeligste tanken i Europa

Den britiske hæren vil motta en flåte på 148 Challenger 3 hovedkamptanker som en del av en £ 800 millioner kontrakt med Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), har forsvarssekretæren kunngjort i dag.

7. mai 2021

Basert i Telford, vil kontrakten skape 200 arbeidsplasser i Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), inkludert 130 ingeniører og 70 teknikere, med ytterligere 450 jobber som skal etableres i hele den bredere forsyningskjeden over West Midlands, Glasgow, Newcastle upon Tyne og Isle of Wight.

Den nye tanken vil ha ekstra ammunisjon med høy hastighet som kan reise i raskere hastigheter med økt rekkevidde. Ammunisjon vil også bli programmert digitalt fra et nytt tårn med en 120 millimeter glattboringspistol. Denne banebrytende tanken har også en oppgradert motor med nytt kjølesystem og fjæring for å forbedre nøyaktigheten når du skyter under transport.

Et nytt automatisk måloppdagings- og sporingssystem vil bli brukt til å identifisere trusler, mens nye termiske langdistansekameraer vil bli montert som en del av et dag- / nattbildesystem.

Forsvarsminister Ben Wallace sa:

Dette representerer et enormt skifte i moderniseringen av landstyrkene våre gjennom den økte dødeligheten til Challenger 3. Denne banebrytende nye teknologien gjør at vi kan levere enorme krigsføringsevner i slagområder fylt med en rekke fiendtlige trusler.

Investeringen på 800 millioner pund vil også skape hundrevis av dyktige jobber over hele landet og sikre at våre soldater drar nytte av det aller beste av britisk ingeniørfag.

Nestleder for generalstaben, generalløytnant Chris Tickell CBE sa:

Kunngjøringen av Integrated Review har gitt oss enorme muligheter og etterlatt hæren på et bra sted. Integreringen av Challenger 3 er nøkkelen til å sikre vår suksess og integrering i landdomenet, og sørge for at vi oppfyller våre internasjonale forpliktelser og fortsetter å beskytte nasjonen.

Som en del av hærens forpliktelser om å tilpasse seg fremtidige trusler, vil Challenger 3 være fullstendig digitalisert og integrere informasjon fra alle domener, samtidig som de kan reise opp til 60 km / t. Challenger 3-tanken er under utvikling for å erstatte den nåværende Challenger 2-tanken som har vært i bruk siden 1998. Full driftskapasitet for tanken er planlagt til 2030, med den første operasjonsevnen forventet innen 2027.

Direktør Land Equipment for DE&S, generalmajor Darren Crook sa:

Dette er et viktig skritt fremover for forsvars- og britisk industri når vi fortsetter å utvikle og modernisere vår flåte med landbiler, og jeg gleder meg til å samarbeide tett med våre industripartnere for å levere de aller beste mulighetene vi kan for den britiske hæren.

Som skissert i det nylige Defense Command Paper, vil den britiske hæren være mer distribuerbar og bedre beskyttet i møte med våre motstandere. Kunngjøringen om Challenger 3 bekrefter vår forpliktelse til å investere £ 3 milliarder kroner i hærens utstyr i løpet av det neste tiåret, og levere en modernisert, tilpasningsdyktig og ekspedisjonær kampstyrke.

Legg igjen en kommentar