Kinas 2. hangarskipgruppe holder første øvelse i 2021 i S.China Sea, “trening for kampberedskap”

Global Times

Av Liu Xuanzun Publisert: 2. mai 2021 12:10 Oppdatert: 2. mai 2021

En hangarskipgruppe ledet av Kinas andre hangarskip, Shandong, gjennomfører en serie øvelser i Sør-Kinahavet i sin første kjente reise i året, nesten umiddelbart etter at landets første transportør, Liaoning, forlot regionen, og Kinesiske analytikere sa på søndag at trekket fremhevet det faktum at de to hangarskipene som Kina for tiden opererer aktivt trener for beredskap.

Chinese People’s Liberation Army (PLA) Navy organiserte nylig Shandong hangarskipgruppe for øvelser i farvann i Sør-Kinahavet, sa seniorkaptein Gao Xiucheng, en talsperson fra PLA Navy, i en uttalelse søndag.

Øvelsen er en vanlig serie med øvelser organisert basert på den årlige arbeidsplanen, og er fullstendig legitim og lovlig, sa Gao og bemerket at den vil bidra til å øke tjenestens evne til å ivareta Kinas suverenitet, sikkerhet og utviklingsinteresser samt regional fred. og stabilitet.

“Vi håper omverdenen kan se [Shandongs øvelse] objektivt og rasjonelt. PLA Navy vil fortsette å organisere lignende øvelser i henhold til planen regelmessig i fremtiden,” sa Gao.

Dette er første gang Shandong har begynt på øvelser som ble gjort kjent for allmennheten i 2021, sa observatører.

Som Kinas andre hangarskip som kom i tjeneste i desember 2019 og gjennomgikk ytterligere prøvelser og treningsøkter i 2020, får Shandong ytterligere forbedret kampevne, sa en Beijing-basert militærekspert til Global Times på søndag og ba om anonymitet.

Talsmannen sa at Shandong er i en gruppe, og dette betyr at hangarskipet kan øve på å koordinere med andre fartøyer, inkludert ødeleggere og fregatter som i reell kamp, ​​i stedet for å handle alene og teste sine egne tekniske parametere som i prøvefaser, sa eksperten. .

Gao kunngjorde ikke hvilke andre skip enn Shandong som er inkludert i gruppen.

Analytikere påpekte at Shandongs siste øvelser kommer umiddelbart etter avslutningen av øvelser av et annet kinesisk hangarskip, Liaoning, også i Sør-Kinahavet.

Liaoning-transportørgruppen gjennomførte nylig rutinemessige øvelser og opplæring i farvann rundt Taiwan og relaterte farvann i Sør-Kinahavet, sa senior oberst Wu Qian, en talsperson ved Kinas forsvarsdepartement, på en vanlig pressekonferanse torsdag.

Ifølge Japans forsvarsdepartement forlot Liaoning regionen siden den 26. april hadde kommet tilbake til Øst-Kinahavet via Miyako-stredet.

Å ha to hangarskip betyr at PLA Navy kan distribuere disse store krigsskipene oftere, ifølge den anonyme eksperten, som bemerket at når den ene gjennomgår vedlikehold, kan den andre ta sin plass.

De nylige, sammenhengende øvelsene fra Liaoning og Shandong viser at Kinas hangarskip aktivt trener for beredskap for å bekjempe enhver potensiell trussel landet står overfor, sa analytikere.

“Kinas hangarskip er ikke” hjemmemodeller “, og langdistanseriser blir sikkert normen,” sa Wu.

Legg igjen en kommentar