VERDEN FØRST! Elektrisk skysåing via droner i UAE

De forente arabiske emirater skal utforske innovativt elektrisk regninduserende konsept med ledende meteorologer og UAV-er Publisert · Torsdag 11. mai 2017

Videodetaljer

UAE skal utforske innovativt regninduserende konsept med ledende meteorologer

Nytt NCMS-prosjekt ledet av prof. Giles Harrison vil studere effekten av elektriske egenskaper i skyer, og sikte på å indusere regn på steder over hele UAE
Alya Al Mazroui, leder, UAE Research Program for Rain Enhancement Science: “Dette transformative konseptet har potensialet for å løse landets mangeårige utfordring med vannmangel ”
Abu Dhabi-UAE: 24. april 2017 – UAEs forskningsprogram for regnforbedringsvitenskap samarbeider med et team av ledende meteorologer for å utvikle en potensielt banebrytende teknologi som dreier seg om ‘elektrisk såing ‘av skyer, et teoretisk konsept som studerer effekten av elektriske ladninger på regnbærende skyer.

Alya Al Mazroui, leder av UAE Research Program for Rain Enhancement Science, og seniortjenestemenn ved National Center of Meteorology and Seismology (NCMS), er engasjert i pågående diskusjoner med professor Giles Harrison, som spesialiserer seg i atmosfærisk fysikk ved University of Reading, og med Keri Nicoll, en NERC uavhengig stipendiat ved Institutt for meteorologi, University of Reading.

Prof. Giles Harrison, som også er en annen syklus tildelt i tilknytning til UAE Research Program for Rain Enhancement Science, vil lede forskningen.

Teamet er satt til å undersøke de elektriske egenskapene til skyer gjennom en kombinasjon av teoretisk og eksperimentelt arbeid. Som et første trinn vil de modellere veksten av ladede dråper til regndråper – selv når skyene ikke er ladet – i den grad det fører til tordenvær. For det andre vil de forsøke å måle og modifisere ladningene i skyer ved hjelp av ballonger og fly.

Et innovativt aspekt er bruken av ubemannede luftfartøyer (UAV) for å kunstig endre de elektriske egenskapene til skyene. En lovende egenskap ved den elektriske såingstilnærmingen er at den ikke etterlater lokale miljørester, ettersom UAV-ene er elektrisk drevet og dermed forurensningsfrie.

Etter en rekke besøk har Jebel Jais, Al Ain lufthavn, Al Ain radarstasjon, Jebel Hafeet og Al Malaiha steder blitt identifisert som potensielle steder for installasjon av utstyr og kontinuerlig atmosfærisk overvåking. Samarbeidet dekker også prosjektets logistiske krav og tilrettelegging for datadeling.

I en kommentar til professor Harrisons prosjekt sa HE Dr. Abdullah Al Mandous, direktør for National Center for Meteorology and Seismology: “Suksessen til Emirates FoU-program er tydelig på sin tredje sesjon, som er demonstrert av den betydelige økningen i antall deltakerland og forskning, En sterk indikator på viktigheten av å oppmuntre til innovasjon og dele kunnskap og ekspertise gjennom fruktbare internasjonale partnerskap. “Påpeker at støtten fra senteret for dette prosjektet demonstrerer forpliktelsen til å styrke forskningssamarbeidet med seniorforskere fra hele verden for å forbedre global vannsikkerhet.”

Alya Al Mazroui sa: “Vi er glade for å samarbeide med professor Harrison og hans team om dette svært transformerende prosjektet. Dette prosjektet gir store løfter til et vannstresset land som De forente arabiske emirater. Videre kobler prosjektet direkte til UAE Research Program for Rain Enhancement Science’s mål om å tilby reelle løsninger på utfordringene med vannmangel. Vi ser frem til å støtte professorens innovative arbeid gjennom våre tekniske ressurser og beboerkompetanse. Vi er også sikre på at slike prosjekter vil bekrefte statusen til Abu Dhabi og De forente arabiske emirater som et internasjonalt ekspertisesenter for forskning på regnforbedring. ”

Prof. Harrison sa på sin side: ”En analyse av potensialet for elektriske ladninger for å øke nedbøren kan tilby nye teknikker for å øke nedbørsnivået. UAEs forskningsprogram for regnforbedringsvitenskap spiller en unik rolle i å legge til rette for vekst av produktive internasjonale vitenskapelige nettverk, samtidig som forskerne har tilgang til materialene, utstyret og dataene de trenger.

Når egnede steder er valgt, forventer prof. Harrisons team å installere utstyr inkludert et laserutstyrt ciliometer sammen med andre instrumenter senere i 2017. utstyrt med forbedret måleteknologi fulgt opp av ytterligere målinger og potensielt leveringsaktiviteter med UAV-er.

UAE Research Program for Rain Enhancement Science, lansert av UAEs presidentdepartement i UAE, og tilbyr UAE National Center of Meteorology and Seismology (NCMS). utvikle regnforbedringsvitenskap og teknologi. Programmet er også en samlingsplattform som legger til rette for internasjonalt samarbeid gjennom å fremme forskning og innovasjon innen regnforbedring.

På grunn av sin suksess med å skape en klynge av ledende eksperter på området, produserer programmets førstesykluspriser allerede banebrytende arbeid med nedbørsforbedring i tørre og halvtørre regioner basert på algoritmer, bruk av nanoteknologi for å akselerere vannkondensering, og skyfrøoptimalisering basert på studiet av konvergenssoner og landdekkendring for å forbedre nedbøren.

Ytterligere prosjekter som begynner i år vil undersøke prosesser for isproduksjon i cumulusskyer og atmosfæriske aerosolers rolle i forbedring av nedbør. Resultatene som hittil er oppnådd viser programmets posisjon som et globalt samlingspunkt for forskning og nettverksbygging, og hjelper til med å konsolidere Abu Dhabis og UAEs status som verdensledere på dette vitenskapelige feltet.

Programmet skal skifte fra styrke til styrke for å tilrettelegge for aktive kunnskapsoverføringer som er nødvendige for å sikre bærekraftig utvikling og økonomisk vekst i de regionene i verden som er mest sårbare for tørrhet og vannmangel.

Referanser

https://climateviewer.com/2014/03/26/cloud-ionization-electric-rainmaking-laser-guided-weather-modification/

https://climateviewer.com/2016/06/03/cern-cloud-conundrum-earth-not-warming-as-quickly-climate-models-are-wrong/

https://climateviewer.com/2015/05/28/how-texas-stole-californias-rain/

Utvendig

http://www.uaerep.ae/• Se denne videoen på YouTube

www.uaerep.ae/en/media-press/uae-to-explore-innovative-rain-inducing-concept-with-leading-meteorologists/542/20

www.uaerep.ae/en/media-videos/22

www.uaerep.ae/en/app/fact-sheet/19

gulfnews.com/news/uae/environment/cloud-seeding-drones-heading-to-uae-1.2016616

Patentere

SYSTEMER OG METODER FOR INDUKSJON AV REGNFALL Amerikansk
patentsøknad 20160165813
Oppfinnere: Wilkins, Donald F. (O’Fallon, MO, US)
Oppdragsgiver: The Boeing Company (Huntington Beach, CA, US)

2. System i samsvar med krav 1, hvor nevnte utfellingssystem omfatter: en iongenerator koblet til flyet, hvori iongeneratoren er konfigurert til å lade partikler elektrisk fra det omgivende miljøet slik at partiklene smelter sammen og danner partikkelen; og et kjølesystem koblet til flyet , hvor kjølesystemet er konfigurert til å avkjøle partikkelen til en andre temperatur lavere enn den første temperaturen slik at fuktighet i luften kondenserer på partikkelen.

www.freepatentsonline.com/y2016/0165813.html

SYSTEMER OG METODER FOR Å INDUSERE REGNFALL

Prof Giles Harrison
Professor i atmosfærisk fysikk

www.met.rdg.ac.uk/~swshargi/

www.met.rdg.ac.uk/~bl_met/people/giles.html

Giles-Harrison

Dr Keri Nicoll
NERC Uavhengig stipendiat

www.met.reading.ac.uk/userpages/jq902220.php

www.met.reading.ac.uk/~jq902220/

Google Scholar “Nicoll Harrison Ionization”

scholar.google.com/scholar?q=nicoll+harrison+ionization

WMO-uttalelse - Storskala værendring bør behandles med mistanke - som Geoengineering SRM av Jim rezn8d Lee

WMO-uttalelse – Storskala værendring bør behandles med mistanke – som Geoengineering SRM

Lær mer i historikken om endring av vær

weathermodificationhistory.com

 Broken Links

Hvis noen av lenkene ovenfor ikke virker, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å se etter Wayback-maskinen for en arkivert versjon av den nettsiden.

Legg igjen en kommentar