Hans Kristian Gaarder: En hedersmann og god venn har gått bort

AV MOTSTRØMS

Av Are.

Dette skal være ord til minne om deg, Hans. Fordi du skal få skinne en siste gang. Fordi du fortjener det så inderlig.

Du forlot oss tirsdag 6. april 2021, og den påfølgende dagen nådde den triste beskjeden fram til meg. Både Kiri jeg hadde tenkt på deg tidligere denne onsdagen, og når jeg senere utpå dagen så det komme inn en privat melding til meg på Facebook, visste jeg med ett at noe var galt. Jeg stålsatte meg og ga meg i kast med meldingen med en følelse av «åh, nei..» på innsiden. Meldingen viste seg å være fra en bekjent, og beskjeden var at du hadde gått bort. Hjertet mitt sank, og jeg henvendte meg sorgtungt til Kiri: «Noe veldig trist har skjedd…». Hun ble sittende der like målløs som meg selv. Alt jeg ønsket var å få høre noen avsløre dette som en dårlig spøk. Det fantes tross alt mange som hadde vært ute etter å korsfeste Hans opp gjennom årenes løp. Men til min store sorg skulle jeg snart komme til å erfare at budskapet var sant. Hans var ikke lengre blant oss.

Det lot ikke vente lenge på seg før den skamløse rikspressen fulgte opp med å forsøke gjøre noe salgbart ut av døden din. Som åtseldyr kastet de store avisene seg over saken, og god presseskikk var som fordampet. Fullstendig uten blygsel ble det fulle navnet ditt nevnt på de store avisenes nettsider. I en uttalelse til NTB lørdag skriver Hans’ pårørende at avisenes identifisering med fullt navn og bilde har vært en stor tilleggsbelastning. Ja, disse søppel-avisene smurte det faktisk tjukt utover at du var Covid-19 fornekter, og — sannelig! — at de hadde påvist koronainfeksjon for din del post-mortem. Jeg trodde helseinformasjon som dette var forbundet med konfidensialitet, men det er det tydeligvis ikke? Det er også helt fantastisk hvor fort denne smitten ble fastslått, tatt i betraktning at både norske og utenlandske patologer har gitt uttrykk for problemer med å påvise spor av viruset hos de såkalt koronaavdøde. (En overlege ved et stort norsk sykehus gir uttrykk for å famle i blinde etter dette viruset i kroppene til de avdøde). I ditt tilfelle kunne man faktisk lese at infeksjonen var «påvist ved flere laboratorier», underforstått at ditt tilfelle må betraktes som ekstra godt dokumentert. Det er jo utrolig hvilke ressurser som må ha vært lagt ned i å kartlegge din død.

Tenk å bruke ditt navn til det å gi denne åpenbare svindelen fra selveste Helvete ekstra vind i seilene. Vi som fortsatt har bare bittelitt gangsyn vet godt å ta opplysninger som din påståtte koronainfeksjon med mange klyper salt. Av flere grunner. Den notorisk upålitelige PCR-testen er én av disse grunnene.

Pressen hadde også konsultert den selvhevdede konspirasjons-forståsegpåeren, journalisten John Færseth, til å kunne gjøre en sak på deg. Når det gjelder den godeste Færseth, så når han deg ikke til knærne hva angår kunnskaper om sort makt og konspirasjoner. Og merkelig nok(?) er skyteskivene for Færseths kritikk alltid slike som deg, Hans. Det vil si de ekte konspirasjonsetterforskerne, de som faktisk forsøker tenke utenfor boksen, kvalitetssikre kilder og dra nye og høyst interessante konklusjoner. Til sammenligning ville ikke Færseth gjenkjent en konspirasjon selv om han skulle blitt overkjørt av en. Men, selvfølgelig, han er allikevel de store mediehusenes foretrukne «ekspert» på konspirasjoner og konspirasjonsteorier. Han presenterer nemlig en lett-fordøyelig, naiv, «tabloid-versjon» som djupstatskrefter ønsker at folk skal tro på.

Jeg har også forstått det dithen at politiet foretok razzia ved hjemmet ditt da dødsfallet ble kjent. Hvorfor i all verden ble dette gjort og hva gikk mistanken ut på? Var dette bare et utslag av «standard prosedyre ved dødsfall ute på Gran»? Jeg har vanskelig å tro på det, så den som gav ordre til denne razziaen burde vært gått nærmere på klingen av en folkedomstol. Det ville vært i ethvert godt samfunns interesse å få vite grunnene til denne skjendingen.

I følge avisene skal et arrangement ha funnet sted på kulturlåven til Hans den 26. mars, og dette er nå politianmeldt. Deltakerne på dette arrangementet er forsøkt sporet opp med hensyn på mulig smittespredning. Nå skal altså idioter med PK-mandat trolig blåse et berg av offentlige midler i jakten på fantom-viruset.

Men alle disse skamløse gribbene til side, dette er ord ment å skulle hedre deg, Hans. Du var (er!) en ekte sannhetssøker, og du var en eminent etterforsker som faktisk hadde formell etterforskningskompetanse fra dine 12 år som ansatt i Kredittilsynet. Du gikk alltid grundig til verks og var nøye med ditt utvalg av kilder. Med ditt fordomsfrie sinn og evne til å legge sammen puslebiter til et meningsfullt hele, var du en formidabel kunnskapsformidler. Og du formidlet de tingene du avdekket på en høyst fordomsfri, vennlig og på samme tid veldig direkte måte. Budbringer og informasjonsformidler var det du var, og du var totalt uredd for hva folk måtte synes om deg og arbeidet ditt. Til forskjell fra mange som har tråkket uttafor i konspirasjonsjungelen, var du alltid jordnær og forsøkte forankre dine påstander i verifiserbare fakta. I den grad folk fant påstandene dine ville, så var det nok bare et direkte utslag av kognitiv dissonans og det faktum at du kun refererte en virkelighet mer absurd enn de fleste av oss tør drømme om.

Hans, slik mange av oss vil huske ham – som vert. Her foran Kulturlåven….

Hans, du var et fint menneske og du var en god og lojal venn. Kiri og jeg hadde «stående tilbud» om å komme slengende innom deg på Gran når vi måtte ønske, og dette var absolutt noe vi gjorde fra tid til annen. Hos deg var døra alltid åpen, med tilbud overnatting, enten på låven eller inne i huset, om vi skulle trenge det. Den siste tiden fant du en kjæreste i Berit, og til vår alles store glede kunne vi se at denne feminine, sprudlende kvinnens nærvær spritet opp livet ditt. Med sitt gjestfrie vesen hadde Berit også en utfyllende vertinne-rolle på låvekveldene. Nå får vi stille vår lit til et visst annet søskenpar på Hadeland, slik at tradisjonen med «sannhetssøker-seminar» kan bli videreført uten deg.

En kjær venn og en bauta innen sannhetssøken og informasjonsformidling har forlatt oss. Fred være med deg Hans, du er alllerede dypt savnet. hjerte_fin

210412-hans_kristian_gaarder3

Et sted langs den cubanske kysten: Go’gutten Hans balanserer på to delfin-snuter. «Cubanske delfiner er ikke som andre delfiner»…

mvh_are

Legg igjen en kommentar