“Defender-Europe”.Den amerikanske hæren ankommer.

Av Manlio DinucciGlobal Research, 1. april 2021

Alle artikler om global forskning  kan leses på 51 språk ved å aktivere  rullegardinmenyen “Oversett nettsted” på det øverste banneret på hjemmesiden vår (skrivebordsversjon).

***

Ikke alt i Europa er lammet av anti-Covid-låsingen: faktisk den enorme årlige øvelsen til den amerikanske hæren, Defender-Europe, som frem til juni mobiliserte seg på europeisk territorium, og utover dette, titusenvis av soldater med tusenvis av stridsvogner. og andre midler, er satt i gang. Defender-Europe 21 fortsetter ikke bare 2020-programmet, endret på grunn av Covid, men forsterker det.

Hvorfor kommer “ Europe Defender ” fra den andre siden av Atlanterhavet? De 30 NATOs utenriksministrene ( Luigi Di Maio for Italia), som samlet seg i Brussel 23.-24. Mars, forklarte: “Russland, med sin aggressive oppførsel undergraver og destabiliserer naboene, og prøver å blande seg inn i Balkan-regionen.” Et scenario konstruert med virkelighetsvelteknikken: for eksempel ved å beskylde Russland for å prøve å blande seg inn i Balkan-regionen, der NATO “interfererte” i 1999 ved å slippe, med 1100 fly, 23 000 bomber og missiler på Jugoslavia.

I møte med de alliertes rop om hjelp, kommer den amerikanske hæren til å “forsvare Europa.” Defender-Europe 21, under US Army Europe and Africa-kommando, mobiliserer 28.000 tropper fra USA og 25 NATO-allierte og partnere: de vil gjennomføre operasjoner i over 30 treningsområder i 12 land, inkludert brann- og rakettøvelser. US Air Force and Navy vil også delta.

I mars begynte overføringen av tusenvis av soldater og 1200 pansrede kjøretøyer og annet tungt utstyr fra USA til Europa. De lander på 13 flyplasser og 4 europeiske havner, inkludert i Italia. I april vil over 1000 tunge utstyrsdeler bli overført fra tre forhåndsposisjonerte amerikanske hærdepoter – i Italia (sannsynligvis Camp Darby), Tyskland og Nederland – til forskjellige treningsområder i Europa, de vil bli transportert med lastebiler, tog, og skip. I mai vil fire store øvelser finne sted i 12 land, inkludert Italia. I et av krigsspillene vil mer enn 5000 soldater fra 11 land spre seg over hele Europa for brannøvelser.

Mens italienske og europeiske borgere fremdeles vil bli forbudt å bevege seg fritt av “sikkerhetsmessige” årsaker, gjelder ikke dette forbudet de tusenvis av soldater som vil bevege seg fra ett europeisk land til et annet fritt. De vil ha “Covid-passet”, ikke gitt av EU, men av den amerikanske hæren, som garanterer at de blir utsatt for “strenge Covid-forebygging og avbøtende tiltak.”

 USA kommer ikke bare for å “forsvare Europa.” Den store øvelsen – forklarte den amerikanske hæren Europa og Afrika i sin uttalelse – ” demonstrerer vår evne til å tjene som en strategisk sikkerhetspartner i det vestlige Balkan og Svartehavsområdene, samtidig som vi opprettholder våre evner i Nord-Europa, Kaukasus, Ukraina og Afrika ” Av denne grunn bruker Defender-Europe 21“ viktige grunn- og maritime ruter som bygger bro mellom Europa, Asia og Afrika ”.

Den sjenerøse “Defender” glemmer ikke Afrika. I juni, igjen, innenfor rammen av Defender-Europe 21, vil den “forsvare” Tunisia, Marokko og Senegal med en omfattende militæroperasjon fra Nord-Afrika til Vest-Afrika, fra Middelhavet til Atlanterhavet. Den vil bli ledet av den amerikanske hæren gjennom Southern Europe Task Force med hovedkvarter i Vicenza (Nord-Italia). Den offisielle uttalelsen forklarer: “ African Lion-øvelsen er utformet for å motvirke ondartet aktivitet i Nord-Afrika og Sør-Europa og for å forsvare teatret mot motstanderens militære aggresjon ”. Den spesifiserer ikke hvem som er “maleficenter”, men henvisningen til Russland og Kina er tydelig.

“Europas forsvarer” går ikke gjennom her. Den amerikanske hæren V Corps deltar i Defender-Europe 21. V Corps har, etter å ha blitt reaktivert i Fort Knox (Kentucky), etablert sitt avanserte hovedkvarter i Poznan (Polen), hvorfra det vil lede operasjoner langs NATOs østflanke. De nye sikkerhetsstyrkene bistandsbrigadene, den amerikanske hærens spesialenheter som trener og leder NATOs partnerlandes styrker (som Ukraina og Georgia) i militære operasjoner deltar i øvelsen.

Selv om det ikke er kjent hvor mye Defender-Europe 21 vil koste, vet vi borgere i deltakerlandene at vi vil betale kostnadene med våre offentlige penger, mens ressursene våre for å møte pandemikrisen er knappe. Italienske militærutgifter steg i år til 27,5 milliarder euro, det vil si 75 millioner euro om dagen. Imidlertid har Italia tilfredsheten med å delta i Defender-Europe 21 ikke bare med sine egne væpnede styrker, men som vertsland. Det vil derfor ha æren av å være vertskap for den siste øvelsen til den amerikanske kommandoen i juni, med deltagelse av US Army V Corps fra Fort Knox.

*

Merknad til leserne: Klikk på delingsknappene over eller under. Send denne artikkelen til e-postlistene dine. Crosspost på bloggsiden din, internettfora. etc.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på italiensk på Il Manifesto.

Manlio Dinucci er forskningsassistent ved Center for Research on Globalization.

Utvalgt bilde: Generalkonsul Meghan Gregonis, USAs konsulat i München, ønsker oberst Patrick Disney, 1. kavaleridivisjon velkommen, da han ankommer Nürnberg lufthavn, Tyskland, 5. mars 2020. Disney og hans soldater er de første som ankommer Tyskland for å utøve FORSVAR -Europe 20. Øvelse DEFENDER-Europe 20 er utplassering av en kampstabil troverdig styrke i divisjonsstørrelse fra USA til Europa, tegning av utstyr og bevegelse av personell og utstyr over teatret til forskjellige treningsområder. (Foto fra den amerikanske hæren av kaptein Ellen C. Brabo, 7. hærs treningskommando) (Foto fra den amerikanske hæren av kaptein Ellen C. Brabo, 7. hærens treningskommando)

relaterte artikler

Til tross for faren for COVID-19 fortsetter det amerikanske militæret krigspraksis i Europa og Stillehavet og planlegger mer i 2021

25. mai 2020

USA for å praktisere invasjonen av Europa

16. mars 2020

“Defender-Europe 20” krigsspill, COVID-19 og NATOs usammenhengende flytur fremover. Datasimuleringer av kjernekrig

17. mars 2020

Legg igjen en kommentar