Nationens første ‘vaksinepass’ som kommer til New York og snart i Norge(innen juli 2021).

Av Gabrielle Fonrouge

26. mars 2021 |

Forstørr bildet

New York State Excelsior Pass vil tillate innbyggere å gå inn på bestemte arenaer og virksomheter.

New York State Excelsior Pass vil tillate innbyggere å gå inn på bestemte arenaer og virksomheter.NYS guvernørskontor

Registrer deg for vårt spesialutgave-nyhetsbrev for å få en daglig oppdatering om coronaviruspandemien.

MER PÅ:

CORONAVIRUS I NY

Andrew Cuomos JCOPE-jigg kan være oppe

Bully Club! Topptjenestemenn i Cuomo ‘truet’ sykehjemsrepresentanter under vaksineanrop

NYC administrerte rekordmange COVID vax-bilder i forrige uke

Vax gode nyheter! Alle voksne i NY vil være kvalifisert for en COVID-vaksine neste uke

Nasjonens aller første “vaksinepass” kommer til Big Apple. 

Programmet, kalt “Excelsior Pass”, er en app som gjør det mulig for New Yorkere å bevise sin vaksinasjonsstatus, eller nyere historie med en negativ COVID-19-test, for å få tilgang til arrangementer og virksomheter , kunngjorde guvernør Cuomo pressemelding fredag.  

“I likhet med et boardingkort for mobile flyselskaper, kan enkeltpersoner enten skrive ut passet eller lagre det på smarttelefonene sine ved hjelp av Excelsior Pass Wallet-appen,” forklarer pressemeldingen. 

“Hvert pass vil ha en sikker QR-kode, som deltakende virksomheter og arenaer kan skanne ved hjelp av en ledsagende app for å verifisere bevis på COVID-19 negative testresultater eller bevis på vaksinasjon. En persons data holdes sikre og konfidensielle til enhver tid. ” 

Appen viser ingen helseinformasjon når den skannes – den viser bare et grønt avkrysningsmerke hvis personen har blitt vaksinert eller testet negativt, eller et rødt “x” hvis de ikke har gjort det.

Store arenaer, som Madison Square Garden og Times Union Center i Albany, begynner å bruke appen neste uke, og 2. april vil Excelsior Pass utvides til “mindre kunst-, underholdnings- og arrangementslokaler”, sa Cuomos kontor. 

SE OGSÅ

Reisebransjen presser Biden på å sette COVID-vaksinepassstandarder

Appen, som ble lansert fredag, jobber allerede med å bevise vaksinasjonsstatus eller negative testresultater og kan brukes til å få tilgang til bryllupsmottakelser, som nå krever negative tester fra deltakere og andre hendelser over grensen for sosialt samvær. 

“New Yorkere har bevist at de kan følge folkehelseveiledningen for å slå tilbake COVID, og ​​det innovative Excelsior Pass er et annet verktøy i vår nye verktøykasse for å bekjempe viruset samtidig som flere sektorer i økonomien kan åpne på nytt og holde personlig informasjon sikker,” Cuomo sa i en uttalelse. 

“Spørsmålet om” folkehelse eller økonomi “har alltid vært et falskt valg – svaret må være begge deler. Etter hvert som flere New York-borgere blir vaksinert hver dag, og ettersom viktige folkehelsemålinger fortsetter å nå de laveste prisene på flere måneder, varsler det første i Excelsior-passet neste trinn i vår gjennomtenkte, vitenskapsbaserte gjenåpning. “

Appen, lansert etter to pilotdemonstrasjoner de siste ukene, vil bruke blockchain-teknologi og kryptering for å sikre at helseinformasjonen lagres sikkert. 

For å registrere seg kan New Yorkere registrere seg ved å laste ned appen og legge inn personlig informasjon for å bekrefte identiteten deres. Appen vil da hente data fra statens vaksineregister og en rekke forhåndsgodkjente COVID-19-testfirmaer.ARKIVERT UNDERKORONAVIRUSCORONAVIRUS I NYCOVID-VAKSINEDATAHELSETEKNOLOGIVAKSINER26.3.21

DEL DENNE ARTIKKELEN:

LES NESTE

NYPD-detektiv beskyldt for seksuelt misbruk av barn: pol …

Legg igjen en kommentar