Luftforsvaret forbereder seg på potensielt EMP-angrep03/14/2021

Luftforsvaret forbereder seg på potensielt EMP-angrep03/14/2021 / Av Virgilio Marin / KommentarerOmgå sensur ved å dele denne lenken:

Ny

Kopier URL

Luftforsvaret forbereder seg på potensielt EMP-angrep

ANNONSE

Luftforsvaret tok de første skrittene for å beskytte en av sine Texas-baser mot et elektromagnetisk pulsangrep (EMP). Tjenestemenn ved Joint Base San Antonio i Lackland sendte en forespørsel om bud for å inspisere et anlegg kalt Petroleum, Oil and Lubrication Complex, rapporterte WordsSideKick.com .

Inspeksjonen er ment å identifisere alt utstyr som kan være sårbart for et EMP-angrep. I følge forespørselen vil det gjøres i forkant av en mer avansert sårbarhetsundersøkelse, hvoretter tjenestemenn vil oppgradere utstyret.

Forespørselen kom som svar på en 2019 utøvende ordre som daværende president Donald Trump ga for den føderale regjeringen for å styrke sin infrastruktur mot EMP. Peter Pry, en forsvarsanalytiker som konsulterte om prosjektet, sa at inspeksjonen og påfølgende oppgraderinger er en del av et bredere initiativ fra Luftforsvaret for å øke forsvaret mot denne typen trusler.

Effekter av et EMP-angrep

En EMP er en høyhastighets utbrudd av elektromagnetisk energi som er skapt av rask akselerasjon av ladede partikler. Noen eksperter hevder at en EMP ikke utgjør en trussel, men andre sier at den kan forårsake omfattende forstyrrelser i strømavhengige samfunn.

“Du kan bruke ett våpen til å kollapse hele det nordamerikanske kraftnettet,” forklarte Pry, som satt i den nå nedlagte kommisjonen for å vurdere trusselen mot USA fra EMP Attack.

“Når det elektriske nettet går ned, ville alt kollapse,” sa Pry. “Alt avhenger av strøm: telekommunikasjon, transport, til og med vann.”Rapporter viser at et vellykket EMP-angrep på USA vil føre til en landsdekkende blackout som vil stenge kritisk infrastruktur så lenge som et år. Dette kan føre til at mange amerikanere dør av sult, sykdom eller effekten av generell samfunnssammenbrudd.

Genererer naturlige og menneskeskapte EMPer

Naturlige EMP-er opprettes når solen slipper løs en koronal masseutkasting (CME), en kraftig strøm av ladede partikler som ripper gjennom rommet og noen ganger mot jordens retning.

Normalt avbøyer planetens magnetfelt kosmiske stråler, men høyenergiutbrudd som CME kan føre til at magnetfeltet vakler og genererer en kraftig EMP. Sist dette skjedde var under Carrington-arrangementet i 1859 , hvor intense solstormer forstyrret elektriske og telegrafiske tjenester, på toppen av gytende superlyse auroras som var synlige helt til tropene.

EMP kan også bevisst genereres ved hjelp av atomvåpen. Hvis et atomvåpen skulle detoneres høyt i atmosfæren, ifølge Pry, kan gammastrålingen det vil avgi, fjerne negativt ladede partikler fra luftmolekyler og akselerere dem til nær lysets hastighet.

Hvis disse partiklene interagerte med jordens magnetfelt, ville de generere en intens, svingende elektrisk strøm som igjen ville skape en EMP.

Pry sa at utslipp av et atomvåpen rundt 200 miles over USA kan generere en EMP som vil dekke det meste av Nord-Amerika. Mens de eksploderte bitene og strålingen sannsynligvis vil forsvinne før de når bakken, vil EMP være kraftig nok til å ødelegge elektronikk over hele regionen.

“Hvis du sto på bakken rett under detonasjonen, ville du ikke engang høre den gå av,” sa Pry. “EMP vil passere ufarlig gjennom kroppen din.”

Pry sa at militærer og terrorgrupper potensielt er i stand til å generere små EMPer med en radius på under en mil. Det amerikanske militæret har for eksempel en prototype cruisemissil som bærer en EMP-generator. Kalt “Counter-Electronics High Power Microwave Advanced Missile Project” (CHAMP), kan missilet brukes til å målrette fiendens anlegg.”Vi har kommet til et sted der et enkelt individ kan velte sivilisasjonens teknologiske søyler i et større byområde helt alene bevæpnet med en slik enhet,” bemerket Pry.

Teknologien som kreves for å beskytte mot EMP er lik den som brukes til å forhindre skade fra strømstøt forårsaket av lyn. Dette inkluderer overspenningsvern, som leder overskytende spenning til jorden, samt Faraday-merder som beskytter enheter mot elektromagnetisk stråling.

Lær mer om EMPer og hvordan du kan beskytte deg mot en på EMP.news .

Kilder inkluderer:

LiveScience.com

Large.Stanford.edu

NASASpaceFlight.comluftvåpen , Blackouts , Carrington-begivenhet , kaos , kollaps , koronale masseutkastelser , katastrofe , Donald Trump , EMP , EMP-angrep , militær , nasjonal sikkerhet , atomvåpen , kraftnett , stråling , solstormer

Legg igjen en kommentar