Norulv Øvrebotten….12.03 2021.

Du kan ikke forstå det virkelige Norge uten å legge til grunn at staten og en stadig større del av samfunnet er et eneste stort russisk foretak innen organisert kriminalitet. Da faller alle biter på plass. Du har fått tak på virkeligheten. Statskassen og oljefond og alle ressurser på norsk sokkel som enda ikke er omsatt til penger, blir røvet dagen lang både av regjering, storting og embetsverk på vegne av oligarker og deres marionetter innen russisk mafia. Det skjer rett foran øynene dine. Naive sjeler lar seg altfor lett forlede til å tro på akutt global klimakrise og haglstormen av miljøtiltak for tiden. Det gjør ikke den organiserte kriminaliteten. Som ler hele veien til banken. I en kriminell verden der alt er falskt og bare følgene er virkelige, etablerer mafiaen fiksjoner som grunnlag for indirekte å røve statskasse, oljefond og folket gjennom nye avgifter og skatter. Med enorm suksess. Visepresident Al Gore med den globale oppvarmingen, som for lengst er avslørt som en gedigen bløff, hadde en far og en politiker som arbeidet for den første store oligarken som Russland bygget opp i Amerika fra 1920-årene, Arnold Hammer. Dette forklarer mye av handlingsmønsteret. Helt fram til i dag. Mafiaarbeid er en arvesynd. Advokat Johan Fredrik Remmen i advokatselskapet Haavind som har fabrikkert og kjørt narrespillet 22. juli 2011, og som er Kremls viktigste mann fra skyggene i Norge, er den uekte sønnen til Jens Christian Hauge. Bare for å nevne ett eksempel til. Alle gode mafiajegere vet at i alle samfunn som styres av en mafia, enten det er byer eller hele nasjoner, blir organisasjonen i seg selv det beste forsvar for mafiaen. Noe som gjør det ekstremt vanskelig å rive opp røttene til mafiaen når den først har fått fotfeste i et samfunn. Politi og påtalemakt blir vanligvis noen av de første til å bli integrert i et lovløst samfunn styrt av mafiaen. Det samme skjer med domstoler. Alle bærebjelker i et samfunn blir pill råttent. Du finner ikke hel ved noe sted. Derfor har også samfunnet og det norske folket stort sett slått ring om mafiakjernen i Norge og vernet den fra å bli tatt når mafiaen masseslakter nasjonens barn og ungdommer for indirekte å lure og tvinge alle til å slutte sterkere opp om etablerte maktstrukturer for den organiserte krminaliteten av det mest brutale slaget med ankerfeste i skruppelløse Russland og Kina. At dette kan skje i og med Norge , kan best forklares med feighet. Ikke naivitet. E24.NOTidligere Statoil-sjef Helge Lund er taus om giganttapet i USAEquinors store USA-satsing har ført til tap på 200 milliarder kroner for oljekjempen.

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er taus om giganttapet i USA

Equinors store USA-satsing har ført til tap på 200 milliarder kroner for oljekjempen. Tidligere Statoil-sjef nekter å svare på spørsmål om braktapet.

Helge Lund (til høyre i bildet) nærmest løp fra E24 da han forlot Hotel Bristol onsdag ettermiddag.Ola Alsberg

Publisert: Publisert: 3. juni 2020

 • Kopier lenke
 • Del på Facebook
 • Del med e-post

Mellom 2004 og 2014 satt Helge Lund ved roret for daværende Statoil (nå Equinor). På samme tid tapte oljeselskapet om lag 200 milliarder kroner i USA.

Dagens Næringsliv har omtalt tapene, skyhøye bonuser, en kritikkverdig selskapskultur og manglende kostnadskontroll som utspilte seg fra 2008 og utover frem til selskapet internt slo alarm i 2014.

Tallene fra selskapets storsatsing i USA har ikke vært offentlig kjent tidligere, selv om den norske stat er hovedeier med 67 prosent i selskapet.

Helge Lund har vært stille i kjølvannet av avsløringen.LES OGSÅ

Equinor har tapt 200 milliarder kroner i USA

– Har ikke noe å si

Onsdag ettermiddag forsøker E24 å få en kommentar fra Lund idet han forlater Hotel Bristol i Oslo.

Avslaget kommer allerede før Lund får noen spørsmål.ANNONSØRINNHOLDKan ansatte klare seg helt uten tilgang til nyheter – privat og på jobb?

– Jeg har ikke noe å si, sier Lund.

– Har du noen kommentar til pengebruken og tapene i USA fra din tid i Equinor?LES OGSÅ

Bru vil ha USA-oppvask med Equinor mandag: – Det som er blitt kjent rundt dette er ikke akseptabelt

Lund unnlater å svare mens han øker tempoet ned Kristian IVs gate.

– Var du klar over tapene?

– Jeg har ikke noen kommentar til det, sier Lund.

– Men tar du selvkritikk for det som skjedde i USA?

Lund får opp dampen ytterligere og rister fra seg E24.

Equinor i utlandet

 • Har aktivitet i over 30 land. USA, Brasil og Storbritannia er de viktigste.
 • Satsingen i utlandet skjøt fart etter børsnoteringen i 2001, og spesielt etter fusjonen med Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet i 2007.
 • Selskapet tapte i fjor penger på virksomheten i utlandet. De samlede inntektene var drøyt 10 milliarder dollar, mens driftsresultatet var minus 800 millioner dollar.
 • Det har lenge vært kjent at den store satsingen i USA har vært et tapssluk. Nylig avslørte Dagens Næringsliv at det samlede tapet er på 200 milliarder kroner.
 • Nå skal Equinor begynne å rapportere resultatene for USA hvert kvartal, noe som lenge har vært et ønske fra flere hold.
 • Dette er landene Equinor har virksomhet i: Algerie, Angola, Argentina, Australia, Aserbajdsjan, Bahamas, Belgia, Brasil, Canada, De forente arabiske emirater, Danmark, India, Irland, Japan, Kina, Libya, Mexico, Nederland, Nicaragua, Nigeria, Norge, Polen, Russland, Singapore, Storbritannia, Surinam, Sør-Afrika, Sør-Korea, Tanzania, Tyrkia, Tyskland, USA, Venezuela.

VIS MER

Fått pepper

Etter saken ble kjent i mai, har kritikken haglet mot Equinor.ANNONSØRINNHOLDDenne norske startupen vil revolusjonere golf

Selskapet har blant annet blitt kritisert for måten resultater rapporteres på. Den store virksomheten i USA rapporteres nemlig bare som en del av den internasjonale virksomheten hvert kvartal.

Flere partier har krevd at Equinor selger seg ned i utlandet. Olje- og energiminister Tina Bru (H) har innført nye rutiner for å følge bedre med på Equinors utenlandsdrift og spesielt regnskapstallene fra virksomheten i USA.LES OGSÅ

Equinor snur etter USA-kritikk: Vil rapportere amerikansk satsing hvert kvartal

LES OGSÅ

Krever alle Equinor-tall på bordet

LES OGSÅ

Oljeministeren vil redegjøre for Equinor-saken

LES OGSÅ

Tina Bru skal følge opp Equinor tettere

Publisert:Publisert: 3. juni 2020 16:12

 • Kopier lenke
 • Del på Facebook
 • Del med e-post

Legg igjen en kommentar