ULLENSAKER STENGER NED.

Andreas Løf VG.

DETTE ER REN OG SKJÆR GALSKAP!

Ullensaker kommune stenger ned og innfører blant annet full skjenkestopp og stenging av treningssentre og lignende. Kun dagligvarebutikker og andre unntak får holde åpent.

Årsaken er høye smittetall den siste tiden. Tiltakene er tilsvarnede de som gjelder i Oslo.

  • Butikker må stenge. Unntaket er matbutikker, apotek og andre butikker som er nødvendige for å ivareta helse, nødvendige tjenester og dyrehelse. Det åpnes likevel for at lager- og grossistdelen i byggevareforretninger som selger håndverksvirksomhet og lignende kan holde åpent.
  • All organisert fritidsaktivitet for voksne forbys.
  • Fritids, kultur og idrettsaktiviteter for barn og unge stanses.
  • Alle arrangementer innendørs og utendørs forbys, med noen unntak: begravelser og bisettelser, likevel slik at det ikke er tillatt å være mer enn 50 personer til stede, vielser, dåp og lignende ritualer, uten gjester, men med vitner, faddere o.l., produksjon av digitale arrangementer, med maksimalt fem personer til stede, i tillegg til nødvendig produksjonspersonell.
  • Det innføres skjenkeforbud i kommunen.
  • Alle serveringssteder må holde stengt. Det vil likevel fortsatt være anledning til å selge take away. For serveringssteder på hoteller blir det likevel tillatt å servere mat til overnattende gjester.
  • Treningssentre, yogastudioer m.m. må stenge ned. Tilbud innen rehabilitering og opptrening vil likevel være tillatt når dette er et ledd i medisinsk behandling.
  • I dag er det ikke lov til å samles flere enn ti personer i* private sammenkomster*. Nå anbefaler rådmannen i tillegg at det kommer et generelt råd om å unngå private sammenkomster og besøk i privat hjem. Enslige bør likevel kunne ha besøk av en til to faste personer. Barn og unge i samme kohort kan også treffes.
  • Coronaviruset

Legg igjen en kommentar