Bill Gates ‘”block the sun” SCoPEx ballonglanseringseksperiment i Sverige treffer en hake når miljøgrupper uttrykker kritikk

02/10/2021 / Av Ramon Tomey.

JA NÅ ER BILL GATES IFERD MED Å ETABLERE SEG HER I NORD.

Et kontroversielt solenergiprosjekt har blitt kritisert av miljøgrupper i Sverige. Forskere fra Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) har planlagt å lansere en høy høyde ballong i juni 2021 fra den nordligste svenske byen Kiruna, som ligger i Lapplands-provinsen. Prosjektet hadde som mål å avkjøle jorden og bekjempe global oppvarming ved å replikere effekten av et stort vulkanutbrudd.

Svenske miljøgrupper har skrevet til regjeringen og Swedish Space Corporation (SSC) for å uttale seg mot SCoPEx-prosjektet. Disse organisasjonene inkluderte det svenske samfunnet for naturvern, Greenpeace Sverige og jordens venner Sverige. Gruppene bemerket i brevet at den innledende SCOPEX-ballongflukten kunne være det første skrittet mot adopsjonen av en potensielt ”farlig, uforutsigbar og uhåndterbar” teknologi.

Gruppene sa: “Vi appellerer til den svenske regjeringen om å motsette seg SSCs involvering i SCoPExs foreslåtte tester, ettersom de i utgangspunktet er uforenlige med forsiktighetsprinsippet, i strid med internasjonale normer og i strid med Sveriges egen klimapolitiske ramme.” De understreket at teknologien SCoPEx bruker har “potensialet for ekstreme konsekvenser” og at “det er ingen rettferdiggjørelse for å teste og eksperimentere med teknologi som ser ut til å være for farlig til å bli brukt.”

En uavhengig rådgivende komité ville avgjøre om juni-ballongtestflygingen ville presse gjennom eller ikke. Det forventes å avgi en avgjørelse 15. februar. Testflygingen som forskere fra Harvard University vil legge til rette for å vurdere om ballongen kan bære utstyr for et fremtidig småskalaeksperiment. Hvis ballongen viste seg å være i stand, ville neste trinn være å spre strålingsreflekterende partikler i jordens atmosfære.

Bruken av disse partiklene, kalt stratosfæriske aerosoler, er blitt fremført av noen parter som en alternativ løsning for å takle klimaendringene. Stratosfæriske aerosoler forventes å være en “plan B” for global oppvarming i tilfelle regjeringer over hele verden ikke tar tilstrekkelige grep. Studier ser ut til å styrke støtten til solenergiingeniør ved å bruke disse partiklene, noe som viser teknologien som tryggere og rimeligere.

Kritikere av solenergiingeniør har imidlertid hevdet at verden ennå ikke forstår konsekvensene av bruken. De pekte også på at store stratosfæriske aerosolinjeksjoner kunne gjøre mer skade enn godt. Blant de potensielle risikoene kritikere siterte var skade på ozonlaget, oppvarming i stratosfæren og forstyrrelse av økosystemer.

SCoPEx-prosjekt inspirert av Pinatubo-utbruddet

SCoPEx-prosjektet hentet inspirasjon fra det kraftige 1991-utbruddet av Mount Pinatubo på Filippinene. Vulkanen i den nordlige filippinske provinsen Zambales  lanserte svoveldioksidpartikler i luften. Disse samme partiklene ble liggende i stratosfæren og reflekterte tilbake solstråling, og senket jordens temperatur med 0,6 grader Celsius (33,08 grader Fahrenheit.) Som sådan er solens geoingeniørsteknologi som brukes til SCoPEx fortsatt på et teoretisk stadium i skrivende stund. (Relatert: Moronic Contradiction: Hvordan kan vi alle bytte til solenergi hvis Bill Gates blokkerer solen med forurensning? )

SSC bekreftet at SCoPExs ballongfly vil bli satt på vent. En talsmann for SSC sa at flyet bare vil skyve gjennom “forutsatt at det er i samsvar med nasjonale og internasjonale forskrifter.” De la til: “Prosessen for å finne ut om denne flyturen er juridisk kompatibel og etisk hensiktsmessig pågår.” I mellomtiden sa SCoPEx at ethvert eksperiment som involverer frigjøring av partikler, vil kreve en bredere gjennomgang med forskjellige interessenter – inkludert det svenske sivilsamfunnet.

Interessant nok er Bill Gates involvert i SCoPEx og samarbeider med Harvard University for å gi den den nødvendige finansieringen. Biostatistician og JunkScience.com- grunnlegger Steve Milloy kritiserte Gates og prosjektet i et OANN- intervju . Han kommenterte: “Dette er som Bill Gates bestemmer hvilken temperatur vi skal leve ved.”

Milloy smalt Gates for å “prøve å løse et problem som sannsynligvis ikke eksisterer.”

“Det er uheldig at dette er det beste Bill Gates kan gjøre med pengene sine,” sa han. (Relatert: Bill Gates ‘siste avfolksordning? Forurense himmelen, kollapse økosystemet og sulte alle i hjel .)

Besøk ClimateScienceNews.com for å lære mer om SCoPEx-prosjektet og annen innsats for å manipulere været .

Kilder inkluderer:

SG.News.Yahoo.com

EarthObservatory.NASA.gov

WattsUpWithThat.com

Merket under: bill porter , klimaendringer , avfolking , miljø , miljøgrupper , folkemord , global oppvarming , Harvard University , SCOPEX-prosjekt , solenergi-ingeniørarbeid , stratosfærisk ballong , Stratosfærisk kontrollert forstyrrelseseksperiment , Sverige , værmanipulasjon

Legg igjen en kommentar