ETTERSLEP I TALLENE FOR ANTALL SMITTEDE.

11:58Thea Rosef

Flere medier melder lørdag at det ble rapportert om 425 nye smittede i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) fredag. Tallet skyldes et etterslep fra registreringer tidligere i uken på grunn av en teknisk svikt, skriver FHI på sine sider.

Fra tirsdag 9. februar har det vært en teknisk feil i meldingsflyten for prøvesvar mellom laboratoriet til Oslo universitetssykehus og Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) i FHI.

–  Den tekniske feilen ble løst fredag, og det førte til etterregistrering av tilfellene som skulle blitt meldt fra tirsdag til torsdag fra Oslo universitetssykehus. Derfor er antallet registrerte smittede sist døgn høyt, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Den mest nøyaktige måten å følge smittetallene på er å bruke dagen for prøvedato, og ikke registreringsdato, for antall smittede. Registreringsdato er avhengig av rapporteringsrutiner og kan bli påvirket av forsinkelser og feil i rapporteringen, blant annet.

Legg igjen en kommentar