Corona “Pandemic” -tidslinjen: Hva skjedde i januar – mars 2020?

Av prof Michel ChossudovskyGlobal Research, 2. februar 2021Tema: Vitenskap og medisin

Forfatterens innledende merknad

Fakta bekreftet av offisielle uttalelser avslører at Covid-pandemien som tjente til å rettferdiggjøre Lockdown, er mildt sagt villedende.

Denne artikkelen (basert på kapittel III i min e-bok) vil fokusere på Corona-tidslinjen fra januar.

Dette er noen av høydepunktene:

1. En Covid-vaksine var allerede tenkt flere måneder før den “offisielle” oppdagelsen av viruset i slutten av desember 2019 . Covid Vaccine-initiativet ble diskutert og diskutert på det årlige World Economic Forum (WEF) møtet i Davos 21. – 24. januar 2020.

2. 30. januar 2020 bekreftet WHO at det var 83 positive tilfeller utenfor Kina, inkludert 5 i USA, 3 i Canada, 4 i Frankrike, 4 i Tyskland.

Basert på disse latterlig lave tallene  lanserte WHO en verdensomspennende folkehelsesituasjon (PHEIC)

4. Dagen etter , 31. januar 2020 , bestemte president Trump seg for å stanse flyreiser med Kina. De  fem WHO “bekreftede tilfellene” i USA  var tilstrekkelige til å ”rettferdiggjøre” en vidtgående avgjørelse som utløste en krise i internasjonal handel og flyreise, som fortsatt pågår, for ikke å nevne konkursene til flyselskapene og turistnæringen.

5. Den 20. februar holdt WHOs generaldirektør Tedros en pressekonferanse og advarte om at en pandemi var nært forestående, og antydet “at sjansen til å hindre koronavirusutbruddet .. [lukker]”:  “Jeg tror mulighetsvinduet fortsatt der, men at vinduet blir smalere. ”

Disse sjokk- og ærefryktutsagnene har ikke noe vitenskapelig grunnlag. 20. februar 2020 var det registrerte antallet kovide positive tilfeller latterlig lavt: bekreftede tilfeller utenfor Kina var 1073 av befolkningen på 6,4 milliarder.

Tedros uttalelser tjente likevel til å utløse Corona Financial Crash i 2020 . Fryktkampanjen gikk i høygir. Bevisene antyder at aksjemarkedskrisen ble konstruert. Det var ingen grunn til alarm. (Se kapittel IV for detaljer)

6. 11. mars 2020 erklærte WHOs generaldirektør offisielt en verdensomspennende pandemi på et tidspunkt da antallet   bekreftede tilfeller utenfor Kina (6,4 milliarder innbyggere) var i størrelsesorden 44.279 og 1440 dødsfall (registrert av WHO for 11. mars, se tabell til høyre).

Rett etter kunngjøringen fra WHO 11. mars 2020 fikk fryktkampanjen drivkraft. 193 FN-land ble bedt om å iverksette låsingen og legge ned økonomiene som et middel til å løse en verdensomspennende folkehelsekrise.

Vi kan skille ut og identifisere tre viktige avgjørelser (30-31. Januar, 20. februar 2020, 11. mars 2020, som tjente til å sette scenen for den pågående koronakrisen:

  • 30. januar 31. 2020: Verdensomspennende folkehelseutvikling erklært av WHO ( 83 tilfeller utenfor Kina )
  • 20. februar 2020 . WHO Advarsel om at en pandemi er nært forestående, noe som fører til aksjemarkedskrasj ( 1073 tilfeller utenfor Kina )
  • 11. mars 2020, The Lockdown og den anbefalte verdensomspennende nedleggelsen av økonomisk aktivitet som et middel til å løse en påstått folkehelsekrise. (44 279 saker utenfor Kina). I en tid da den kovide krisen i Kina praktisk talt var over.

Dette latterlig lave antallet estimerte positive tilfeller basert på PCR-testen rettferdiggjør ikke under noen omstendigheter låsing og nedleggelse av økonomisk aktivitet.

I kjølvannet av Lockdown 11. mars 2020 (støttet av fryktkampanjen) gikk testprosessen i høygir.

Det er nå rikelig med bevis på at estimatene som følge av PCR-testene som brukes til å rettferdiggjøre “Second Wave” -låsingstiltak, er feil og ugyldige. (Se kapittel II )

Den følgende teksten med tittelen   The Corona Time Line  er kapittel III i min e-bok som består av ni kapitler. For å få tilgang til hele teksten til E-boken,  klikk her 

Den verdensomspennende koronakrisen i 2020: Å ødelegge sivilsamfunnet, utviklet økonomisk depresjon, Global Coup d’État og den “store tilbakestillingen”

Michel Chossudovsky , 2. februar 2021

***

CORONA TIMELINE

Tekst i kapittel II: For å lese E-boken, inkludert en detaljert analyse av økonomiske og finansielle dimensjoner (kapittel IV, V og IX),  klikk her:

***

1. august 2019:  Glaxo -Smith -Kline og Pfizer  kunngjør etableringen av et bedriftspartnerskap i Consumer Health Products inkludert vaksiner.

19 september 2019: T han ID2020 Alliance holdt toppmøte i New York, med tittelen “Rising til Good ID Challenge”. Fokuset var på etablering av en vaksine med innebygd digitalt pass .

18. oktober 2019. Arrangement 201. 201 Pandemic Simulation Exercise

Coronavirus ble opprinnelig kåret til 2019-nCoV av WHO , samme navn (med unntak av datoen som ble plassert) som den som ble vedtatt 18. oktober 2019 201 Simuleringsøvelse i regi av John Hopkins Bloomberg School of Health, Center for Heath Security (et arrangement sponset av Gates Foundation og World Economic Forum). ( Event 201 )

I oktober 2019 var Johns Hopkins Center for Health Security vertskap for en pandemi-øvelse på bordplaten kalt Event 201 med partnere, World Economic Forum og Bill & Melinda Gates Foundation. … For scenariet modellerte vi en fiktiv koronaviruspandemi, men vi uttalte eksplisitt at det ikke var en spådom.

I stedet tjente øvelsen til å fremheve beredskaps- og responsutfordringer som sannsynligvis ville oppstå i en veldig alvorlig pandemi. Vi forutsier ikke nå at nCoV-2019- utbruddet vil drepe 65 millioner mennesker.

Selv om bordøvelsen vår inkluderte et mock roman coronavirus, ligner ikke inngangene vi brukte for modellering av den potensielle effekten av det fiktive viruset til nCoV-2019. av simuleringen] vil 65 millioner mennesker drepe.

Selv om bordøvelsen vår inkluderte en mock roman coronavirus, ligner ikke inngangene vi brukte for å modellere den potensielle effekten av det fiktive viruset til nCoV-2019. 

31. desember 2019: Første tilfeller av lungebetennelse oppdaget og rapportert i Wuhan, Hubei-provinsen. Kina.

1. januar 2020:  Kinesiske helsemyndigheter stenger Huanan Seafood Wholesale Market etter at vestlige medier rapporterer at ville dyr som selges der, kan ha vært kilden til viruset. Denne første vurderingen ble senere tilbakevist av kinesiske forskere.

7. januar 2020: Kinesiske myndigheter “identifiserer en ny type virus” som ble isolert 7. januar.

11. januar 2020 – Wuhan kommunale helsekommisjon kunngjør den første døden forårsaket av koronavirus.

22. januar 2020: WHO . Medlemmer av WHOs beredskapskomité “ga uttrykk for ulike synspunkter på om denne hendelsen utgjør en PHEIC eller ikke”. Komiteemøtet ble gjenkalt 23. januar 2020, overlappende med World Economic Forum-møtene i Davos (21. – 24. januar 2020).

Møtet i beredskapskomiteen innkalt til WHOs generaldirektør i henhold til International Health Regulations (IHR) (2005) ga uttrykk for ulike synspunkter på om denne hendelsen utgjør en PHEIC eller ikke. På det tidspunktet var rådet at arrangementet ikke utgjorde en PHEIC, men komiteens medlemmer var enige om hvor presserende situasjonen var og foreslo at komiteen skulle settes sammen på nytt i løpet av noen dager for å undersøke situasjonen nærmere.

21. – 24. januar 2020:  Konsultasjoner ved World Economic Forum, Davos, Sveits i regi av Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) for utvikling av et vaksineprogram. CEPI er et WEF-Gates-partnerskap. Med støtte fra CEPI, vil Moderna i Seattle produsere en mRNA-vaksine mot 2019-nCoV , “The Vaccine Research Center (VRC) fra National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), en del av NIH, samarbeidet med Moderna for å designe vaksinen . ”

Merk: Utviklingen av en nCoV-vaksine for 2019 ble kunngjort i Davos, to uker etter kunngjøringen 7. januar 2020, og knapt en uke før den offisielle lanseringen av WHOs verdensomspennende folkehelsesituasjon 30. januar. WEF-Gates-CEPI Vaksinemelding før WHO Public Health Emergency (PHEIC)

Se WEF-video 

Dominante økonomiske interesser, milliardærstiftelser og internasjonale finansinstitusjoner spilte en nøkkelrolle i lanseringen av WHO Public Health Emergency (PHEIC).

I uken før denne historiske WHO-avgjørelsen. PHEIC var gjenstand for “konsultasjoner” på World Economic Forum (WEF), Davos (21.-24. Januar). WHOs generaldirektør Dr. Tedros var til stede i Davos. Var disse konsultasjonene medvirkende til å påvirke WHOs historiske avgjørelse 30. januar.

Var det en  interessekonflikt som definert av WHO ? WHOs største giver er Bill and Melinda Gates Foundation, som sammen med WEF og CEPI allerede i Davos hadde kunngjort utviklingen av en Covid-19-vaksine før den historiske januar 30. lanseringen av PHEIC.

28. januar 2020:  US Center for Disease Control and Prevention (CDC) bekreftet at novela corona-viruset var isolert.

WHOs generaldirektør hadde støtte fra Bill and Melinda Gates Foundation, Big Pharma og World Economic Forum (WEF). Det er indikasjoner på at avgjørelsen for  WHO om å erklære en global helse-nødsituasjon ble tatt på sidelinjen av World Economic Forum (WEF) i Davos (21.-24. Januar) som overlapp med møtet i Genève den 22. januar i beredskapskomiteen.

Den  WHOs direktør Tedros  var til stede i Davos 2020. I Davos, kunngjorde Gates Foundation $ 10 milliarder forpliktelse til vaksiner i løpet av de neste 10 årene.

Dette løftet ble gitt i Davos, Sveits, knapt en uke før WHOs beslutning om å starte PHEIC.

30. januar 2020: WHOs Public Health Emergency of International Concern (PHEIC)

Den første fasen av denne krisen ble lansert av WHO 30. januar . Selv om det offisielt ikke ble utpekt som en “pandemi”, bidro det likevel til å lede ledelsen til fryktkampanjen.

Helt fra begynnelsen har estimatene av “bekreftede positive tilfeller” vært en del av et “Numbers Game”.

I noen tilfeller ble statistikken ganske enkelt ikke nevnt, og i andre tilfeller ble tallene selektivt oppblåst med tanke på å skape panikk.

Ikke nevnt av media: Antall “bekreftede tilfeller” basert på feil estimater (PCR) som ble brukt til å rettferdiggjøre denne vidtrekkende avgjørelsen, var latterlig lavt.

Den verdensomspennende befolkningen utenfor Kina er i størrelsesorden 6,4 milliarder. 30. januar 2020 utenfor Kina var det:

83 saker i 18 land, og bare 7 av dem hadde ingen reisehistorie i Kina. (se WHO , 30. januar 2020).

29. januar 2020, dagen før lanseringen av PHEI ( registrert av WHO), var det 5 tilfeller i USA, 3 i Canada, 4 i Frankrike, 4 i Tyskland.

Det var ikke noe “vitenskapelig grunnlag” som rettferdiggjorde lanseringen av en verdensomspennende folkehelsesituasjon.

Skjermbilde av WHO-tabellen, 29. januar 2020 ,

Disse lave tallene (ikke nevnt av media) forhindret ikke lanseringen av en verdensomspennende fryktkampanje.

31. januar 2020: President Trumps beslutning om å stanse flyreiser med Kina

Dagen etter (31. januar 2020) kunngjorde Trump at han ville nekte innreise til USA av både kinesiske og utenlandske statsborgere “som har reist i Kina de siste 14 dagene” Dette utløste umiddelbart en krise i flyreiser, transport, handelsforhold mellom USA og Kina samt frakt- og frakttransaksjoner.

Mens WHO “[ikke] anbefalte noen reise- eller handelsrestriksjoner”, var de fem såkalte “bekreftede tilfellene” i USA  tilstrekkelige til å “rettferdiggjøre” president Trumps 31. januar 2020-beslutning om å stanse flyreisen til Kina mens den utløste en hatkampanje. mot etniske kinesere i hele den vestlige verden.

Denne historiske beslutningen 31. januar banet vei for forstyrrelse av internasjonal varehandel samt verdensomspennende restriksjoner på flyreise.

“Falske medier” gikk umiddelbart i høyt gir. Kina ble holdt ansvarlig for å “spre smitte” over hele verden.

Tidlig februar 2020 : akronymet til coronavirus ble endret fra nCoV-2019 (navnet under oktoberbegivenheten 201 John Hopkins Simulation Exercise før den ble identifisert i begynnelsen av januar 2020) til SARS-nCoV-2. Covid-19 indikerer sykdommen utløst av SARS-CoV-2

20. – 21. februar 2020. Verdensomspennende Covid-data utenfor Kina: Diamond Princess-cruiseskipet 

Mens Kina rapporterte totalt 75 567 tilfeller av COVID-19, (20. februar) var de bekreftede tilfellene utenfor Kina svært lave, og statistikken som i stor grad var basert på PCR-testen som ble brukt for å bekrefte “verdensomspennende spredning av viruset”, var tvilsom. å si det mildt. Videre hadde en stor prosentandel av de 75 567 tilfellene i Kina kommet seg. Og utvinningstall ble ikke anerkjent av media.

O n dagen Dr. Tedros historiske pressekonferanse (20 februar 2020) den registrerte antallet bekreftede tilfeller utenfor Kina var 1073, hvorav 621 var passasjerer og mannskap på Diamond Princess Cruise Ship (strandet i japansk farvann).

Fra et statistisk synspunkt ga ikke WHO-avgjørelsen som pekte på en potensiell “spredning av viruset over hele verden” mening.

Den 20. februar var  57,9% av de “bekreftede tilfellene” over hele verden Covid-19 fra Diamond Princess , neppe representativ for en verdensomspennende “statistisk trend”. Den offisielle historien er som følger:

  • En Hong Kong-basert passasjer som gikk av land fra Diamond Princess i Hong Kong 25. januar utviklet lungebetennelse og ble testet positiv for novela coronavirus 30. januar.
  • Han ble rapportert å ha reist 10. januar til Shenzhen på fastlands-Kina (som grenser til Hongkongs nye territorier).
  • Diamond Princess ankom Yokohama 3. februar. En karantene ble pålagt cruiseren  Se NCBI-studien .
  • Mange passasjerer ble syke på grunn av inneslutningen på båten.
  • Alle passasjerene og mannskapet på Diamond Princess gjennomførte PCR-testen.
  • Antall bekreftede tilfeller økte til 691 23. februar.

Skannekilde: NCBI-studie

Les nøye : Fra synspunktet til å vurdere verdensomspennende statistiske trender, står ikke dataene opp. Uten Diamond Princess-dataene var de såkalte bekreftede tilfellene over hele verden utenfor Kina 20. februar 2020 i størrelsesorden  452, av en befolkning på 6,4 milliarder. 

Undersøk WHO-grafen nedenfor. Den blå indikerer bekreftede tilfeller på Diamond Princess (internasjonal transport) (som ankom Yokohama 3. februar 2020), hvorav mange var syke, begrenset til sine rom i mer enn to uker (karantene pålagt av Japan). Alle passasjerer og mannskap tok RT-PCR-testen (som ikke oppdager eller identifiserer Covid-19).

Unødvendig å si var disse såkalte dataene medvirkende til å stå i spissen for fryktkampanjen og sammenbruddet av finansmarkedene i løpet av februar måned. (se avsnitt nedenfor)

20. februar 2020:  På en pressekonferanse torsdag 20. februar ettermiddag (CET Time) i en  orientering i Genève, WHOs generaldirektør. Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus sa at han var det

“Bekymret for at sjansen til å begrense koronavirusutbruddet var“ lukking ”…

“Jeg tror mulighetsvinduet fortsatt er der, men at vinduet smalner.”

Det var bare 1076 saker utenfor Kina (inkludert Diamond Press:

Skjermbilde, WHOs pressekonferanse 20. februar 2020

Merk: Tabelldataene ovenfor for 20. februar 2020 indikerer 1073 tilfeller. 1076 saker i WHOs pressekonferanse)

Disse uttalelsene om “sjokk og ærefrykt” bidro til å øke fryktkampanjen, til tross for at antallet bekreftede tilfeller utenfor Kina var svært lavt. 20. – 21. februar 2020 markerer begynnelsen på det økonomiske krasj 2020. 

Offisielt 1073 saker over hele verden.

Med unntak av Diamond Princess, 452 såkalte “bekreftede tilfeller” over hele verden utenfor Kina, for en befolkning på 6,4 milliarder  registrert av WHO den 20. februar,  15 i USA, 8 i Canada, 9 i Storbritannia. (Se tabell til høyre 20. februar 2020). Dette er figurene som brukes til å rettferdiggjøre Dr. Tedros advarsler: “vinduet smalner”:

Et større antall saker utenfor Kina ble registrert i Sør-Korea (153 tilfeller ifølge WHO) og Italia (registrert av nasjonale myndigheter).

WHO-data registrert i februar 2020 i begynnelsen av det såkalte Covid Financial Crash (høyre)

Uttalelsen fra Dr. Tedros (basert på feil konsepter og statistikk), satte scenen for den økonomiske sammenbruddet i februar. (Se kapittel IV).

24. februar: Moderna Inc støttet av CEPI  kunngjorde at dens eksperimentelle mRNA COVID-19-vaksine, kjent som mRNA-1273,  var klar for menneskelig testing.

28. februar 2020: En WHO-vaksinasjonskampanje ble kunngjort av WHOs generaldirektør Dr.  Tedros Adhanom Ghebreyesus  

Mer enn 20 vaksiner er under utvikling globalt, og flere terapier er i kliniske studier. Vi forventer de første resultatene på noen få uker.

Kampanjen for å utvikle vaksiner ble startet før WHOs beslutning om å starte en global folkehelsesituasjon. Det ble først kunngjort på WEF-møtet i Davos (21.-24. Januar) av CEPI.

Tidlig i mars: Kina:  Mer enn 50% av de infiserte pasientene kom seg og ble utskrevet fra sykehusene.

Totalt 49 856 pasienter har kommet seg etter COVID-19 og ble utskrevet fra sykehus i Kina. (WHO). Hva dette betyr er at det totale antallet  “bekreftede infiserte tilfeller” i Kina var 30.448. (Nemlig 80 304 minus 49 856 = 30 448 (80 304 er det totale antallet bekreftede tilfeller i Kina (WHO-data, 3. mars 2020). Denne utviklingen angående “utvinning” er ikke rapportert av vestlige medier.

5 mars , WHO-direktør bekrefter at utenfor Kina er det 2055 tilfeller rapportert i 33 land . Rundt 80% av tilfellene kommer fortsatt fra bare tre land (Sør-Korea, Iran, Italia).

7. mars: USA : Antall “bekreftede tilfeller” (smittet og gjenopprettet) i USA i begynnelsen av mars er i størrelsesorden 430, og stiger til rundt 600  (8. mars). Rask økning i løpet av mars.

Sammenlign det med tallene knyttet til influensa B-virus: CDC estimerte for 2019-2020 “minst 15 millioner virusinfluensasykdommer … 140 000 sykehusinnleggelser og 8200 dødsfall. ( The Hill )

7. mars: Kina: Pandemien er nesten over

Rapporterte nye saker i Kina faller til tosifrede 99 tilfeller ble registrert 7. mars.   Alle de nye tilfellene utenfor Hubei-provinsen er kategorisert som “importerte infeksjoner” (fra utlandet). Påliteligheten til dataene gjenstår å fastslå:

99 nylig bekreftede tilfeller inkludert 74 i Hubei-provinsen, … De nye tilfellene omfattet 24 importerte infeksjoner – 17 i Gansu-provinsen, tre i Beijing, tre i Shanghai og en i Guangdong-provinsen.

11. mars 2020: The Historic Covid-19 Pandemic, Lockdown, Closing Down of 190 National Economies

WHOs generaldirektør hadde allerede satt scenen i sin pressekonferanse 21. februar .

“Verden bør gjøre mer for å forberede seg på en mulig koronaviruspandemi”. WHO hadde oppfordret land til å være “i en beredskapsfase”.

WHO erklærte offisielt en verdensomspennende pandemi på en tid da det var  118 000 bekreftede tilfeller og 4291 dødsfall over  hele verden (inkludert Kina). ( 11. mars 2020, ifølge pressekonferanse ). Hva forteller denne “statistikken” deg?

Antall bekreftede tilfeller utenfor Kina (6,4 milliarder innbyggere) var i størrelsesorden   44279 og 1440 dødsfall ( tall registrert av WHO for 11. mars, (12. mars) (se tabell til høyre). (Dødstallet utenfor Kina nevnt i Tedros pressekonferanse var 4291).

Umiddelbart etter WHO-kunngjøringen 11. mars 2020 gikk fryktkampanjen i høygir. (de økonomiske og økonomiske konsekvensene blir gjennomgått i kapittel IV)

16. mars: Moderna  mRNA-1273 blir testet i flere trinn med 45 frivillige i Seattle, Washington State. Vaksineprogrammet startet tidlig i februar:

”Vi vet ikke om denne vaksinen vil indusere en immunrespons, eller om den vil være trygg. Det er derfor vi prøver, ”understreket Jackson. “Det er ikke på det tidspunktet det vil være mulig eller klokt å gi det til befolkningen generelt.” ( AP , 16. mars 2020)

Second Wave Announcements and Press rapporterer Canada og USA. Tidlig til midten av juni

November, desember:   Pågående tiltak, delvis låsing, sosial distansering og sosial innsamling tiltak tatt av Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Canada. Introduksjon av Covid Vaccine

For å lese E-boken, inkludert en detaljert analyse av økonomiske og økonomiske dimensjoner (kapittel IV, V og IX),  klikk her:

Den verdensomspennende koronakrisen i 2020: Å ødelegge sivilsamfunnet, utviklet økonomisk depresjon, Global Coup d’État og den “store tilbakestillingen”

relaterte artikler

Covid-19 Roadmap: Towards Global Economic Chaos and Societal Destruction

7. november 2020

COVID-19 Coronavirus “Fake” Pandemi: Tidslinje og analyse

15. august 2020

Den verdensomspennende koronakrisen i 2020: Å ødelegge sivilsamfunnet, utviklet økonomisk depresjon, Global Coup d’État og “Great Reset”

1. februar 2021

Legg igjen en kommentar