Helsepersonell dør etter andre dose COVID-vaksine, undersøkelser på gang.

‘Meldingen er, vær trygg, ta vaksinen – men tjenestemennene må gjøre mer forskning. Vi må vite årsaken, sa kona til Tim Zook fra Orange.

Tim Zook og kone Rochelle. (Facebook-bilde)

Av TERI SFORZA | tsforza@scng.com | Orange County RegisterPUBLISERT: 26. januar 2021 klokken 16.44| OPPDATERT:26. januar 2021 klokken 20:01

Tim Zooks siste innlegg på Facebook full av optimisme. “Aldri vært så spent på å få et skudd før,” skrev han 5. januar, over et bilde av Plaster-Aid på armen og vaksinasjonskortet hans COVID-19. “Jeg er nå full vaksinert etter å ha mottatt min andre Pfizer-dose.”

Zook, 60, var røntgenteknolog ved South Coast Global Medical Center i Santa Ana. Et par timer senere hadde han vondt i magen og pustevansker. Klokka 15:30 var det så ille at kollegene på jobben gikk ham til legevakten. “Bør jeg være bekymret?” hans kone, Rochelle, sendte en sms når hun fikk nyheten. “Nei, absolutt ikke,” sendte han en tekstmelding. “Tror du dette er et direkte resultat av vaksinen?” hun skrev. “Nei, nei,” sa han. “Jeg er ikke sikker på hva. Men ikke bekymre deg. ”

Det var mistanke om COVID og en diagnose av hjertesvikt. Zook ble satt på oksygen, så – bare fire timer senere – en BiPAP-maskin for å presse luft inn i lungene. Flere tester kom tilbake negative for COVID.

Tim Zooks siste Facebook-innlegg.

Rett etter midnatt 7. januar ringte sykehuset. Zook var i medisinsk indusert koma og i en ventilator for å hjelpe ham å puste. Men blodtrykket falt snart, og han ble overført til UC Irvine Medical Center. “På fredag ​​ringer jeg:” Nyrene hans svikter. Han må være i dialyse. Hvis ikke, kan han dø – men det er også en sjanse for at han kan få et hjerteinfarkt eller hjerneslag ved dialyse fordi blodtrykket er så lavt, ” sa Rochelle Zook.

Klokken 4 lørdag 9. januar hadde Zook blitt “kodeblå” to ganger og ble snappet tilbake fra dødens randen. Det var en tredje kode blå på ettermiddagen. “De sa at hvis han ble kodeblått en fjerde gang, ville han ha hjerneskade og være en grønnsak hvis han overlever,” sa Rochelle Zook.

Senere den dagen døde Tim Zook.

Reaksjon? Men ingen skyld

“Vi klandrer ikke noe farmasøytisk selskap,” sa Rochelle Zook, bosatt i Orange. “Min mann elsket det han gjorde. Han jobbet på sykehus i 36 1/2 år. Han trodde på vaksiner. Jeg er sikker på at han vil ta den vaksinen igjen, og han vil at publikum skal ta den.

“Men når noen får symptomer 2 1/2 time etter en vaksine, er det en reaksjon. Hva annet kunne ha skjedd? Vi vil at publikum skal vite hva som har skjedd med Tim, så han døde ikke forgjeves. Alvorlige reaksjoner er sjeldne. I virkeligheten er COVID en mye mer dødelig kraft enn reaksjoner fra selve den potensielle vaksinen.

”Budskapet er, vær trygg, ta vaksinen – men tjenestemennene må gjøre mer undersøkelser. Vi må vite årsaken. Vaksinene må være så trygge som mulig. Hvert liv betyr noe. ”

Zook hadde høyt blodtrykk, men det hadde blitt kontrollert med medisiner i årevis, sa hun. Han var litt overvektig, men ganske sunn. “Han hadde aldri vært innlagt på sykehus. Han ville bli forkjølet og være over det to dager senere. Influensa, og vær over den tre dager senere, ”sa hun.

Hans død er rapportert til det nasjonale rapporteringssystemet Vaccine Adverse Event Reporting System, drevet av Food and Drug Administration og Centers for Disease Control. Orange County coroner har sagt at dødsårsaken ikke er avgjørende for nå, og ytterligere toksikologisk testing vil ta måneder.

“Familien ønsker bare nedleggelse,” sa Zooks fetter, Ken Polanco fra Los Angeles. ”’Ufattelig’ er ikke nedleggelse. Familien vil at farmasøytiske selskaper skal undersøke mer. Hvis det er noen form for DNA som ikke fungerer med denne vaksinen, hvis episoder som dette kan forhindres, må de gjøre det de kan for å feste det. ”

Andre dødsfall etter vaksine

Zooks død kommer i hælene til en lege i Florida som døde 3. januar, uker etter at han fikk sitt første Pfizer-skudd. Gregory Michael, en 56 år gammel fødselslege og gynekolog i Miami Beach, led idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP), en sjelden immunforstyrrelse der blodet ikke koagulerer normalt. Hans død er under etterforskning.

I California sa tjenestemenn i Placer County at en mann døde kort tid etter å ha mottatt en COVID-19-vaksine 21. januar. De identifiserte ikke vaksinen eller personen, men sa at han hadde testet positivt for COVID i slutten av desember, og at vaksinen ikke var gitt av Placer County Public Health Department. Facebook-innlegg sier at mannen var en 56 år gammel medhjelper i eldreboliger. At døden også er under etterforskning.

Tim Zook måtte jobbe med COVID-pasienter, og la ut denne selfien i fullt utstyr, og oppfordret folk til å være trygge.

Vaksinerapporteringssystemet – som tjenestemenn advarer om er et “passivt overvåkingssystem” og representerer ubekreftede rapporter om helsehendelser som oppstår etter vaksinasjon – har samlet mer enn 130 dødsrapporter etter vaksineadministrasjon hittil i 2021. Totalt 1.330 uønskede det er rapportert om reaksjoner, mens mer enn 23,5 millioner doser av Pfizer- og Moderna-vaksinene har blitt administrert.

Eksperter advarer om at det ofte er veldig vanskelig å tegne en årsakelinje mellom vaksinasjon og død. Når millioner av mennesker blir vaksinert – mer enn 13 millioner har fått Pfizer-vaksinen fra 26. januar, og mer enn 10,5 millioner har mottatt Moderna-vaksinen – noen vil dø av et hvilket som helst antall ikke-relaterte grunner, som et spørsmål om ren statistikk. .

Hvert år i USA dør mer enn 2,8 millioner mennesker. I gjennomsnitt er det mer enn 7800 dødsfall per dag, ifølge CDC-data.

“Ingen reseptbelagte legemidler eller biologiske produkter, for eksempel en vaksine, er helt fri for bivirkninger. Vaksiner beskytter mange mennesker mot farlige sykdommer, men vaksiner, som medikamenter, kan forårsake bivirkninger, hvorav en liten andel kan være alvorlige, ”sier Department of Health and Human Services i sin primer på VAERS-dataene . “Omtrent 85-90% av bivirkningsrapportene om vaksine gjelder relativt små hendelser, som feber eller rødhet og hevelse på injeksjonsstedet. De resterende rapportene (mindre enn 15%) beskriver alvorlige hendelser, som innleggelser på sykehus, livstruende sykdommer eller dødsfall. Rapportene om alvorlige hendelser er av største bekymring og får VAERS-ansatte den nøye gjennomgang.

”Det er viktig å merke seg at det ikke er etablert noen årsakssammenheng for rapporterte hendelser. Hendelsen kan ha vært relatert til en underliggende sykdom eller tilstand, til medisiner som tas samtidig, eller kan ha skjedd ved en tilfeldighet. ”

Pfizer-BioNTech sonde

En talsmann for Pfizer-BioNTech sa at selskapet er klar over Zooks død og gjennomgår saken grundig.

“Våre umiddelbare tanker er hos den etterlatte familien,” sa selskapet i en e-postmelding. “Vi overvåker nøye alle slike hendelser og samler inn relevant informasjon for å dele med globale reguleringsmyndigheter. Basert på pågående sikkerhetsgjennomganger utført av Pfizer, BioNTech og helsemyndigheter, beholder (vaksinen) en positiv nytte-risikoprofil for forebygging av COVID-19-infeksjoner. Alvorlige bivirkninger, inkludert dødsfall som ikke er relatert til vaksinen, vil dessverre sannsynligvis forekomme i samme hastighet som i befolkningen generelt. “

Orange County Coroner har en åpen dødsundersøkelse av Zooks død og vil gjennomføre ytterligere tester innenfor obduksjonsprotokollen, sa talskvinne Carrie Braun. Den vil bruke disse funnene sammen med obduksjonsfunn for å ta en endelig avgjørelse om dødsårsak og måte. “Hvis det er bestemt at det kan være en sammenheng med vaksinen, vil vi umiddelbart varsle OC Health Care Agency,” sa hun.

FDA sa at det tar alle rapporter om bivirkninger relatert til vaksiner på alvor, og, sammen med CDC, “er aktivt engasjert i sikkerhetsovervåking” av COVID-19-vaksinene som administreres under autorisasjoner for nødbruk.

“Eventuelle dødsrapporter etter administrering av vaksiner blir umiddelbart og grundig undersøkt i fellesskap av FDA og CDC,” heter det i en e-postmelding. “En slik undersøkelse inkluderer arbeid med helsepersonell for å innhente medisinsk historie og klinisk oppfølgingsinformasjon.”

Mark Ghaly, helsesekretær i California, sa at staten også ser på disse hendelsene. Han sender kondolanse til de som har mistet sine kjære, men står ved den vitenskapelige konklusjonen om at vaksinene er trygge.

“Detaljene er kompliserte og verdig til videre etterforskning, og det er det vi gjør nå,” sa Ghaly mandag 25. januar på hælene etter Placer-døden. “Overveldende, skjønt, har vi sett så mange individer vellykket, og uten noen vesentlige reaksjoner, mottar både Moderna- og Pfizer-vaksinene.”

Resultatene av statens sonder vil bli delt offentlig, sa Ghaly sammen med “erfaringer.” Det er nøkkelen til å fortsette utviklingen av tillit til vaksinene “og få oss på den andre siden av denne pandemien,” sa han.

Dette bildet av Rochelle og Tim Zook var Zooks Facebook-profilbilde.

Omtenksom, raus mann

Zook var en mann som lidenskapelig oppfordret folk til å omfavne COVID-forholdsregler som å skjule seg og bli hjemme når ICU-er ble oversvømmet i desember. Han elsket mat, la ut bilder av hjemmelagde courgetter, tykke biffer, overdådig søndagsfrokost, vinsmaking i Sonoma.

Han delte memes som oppfordret til ro på valgdagen, og siterte Lincoln og sa: “Vi er ikke fiender, men venner,” og ble rørt til å dele talen president John F. Kennedy aldri fikk holde: “La oss ikke krangle innbyrdes når vår nasjonens fremtid står på spill. La oss stå sammen med fornyet tillit til vår sak – samlet i vår arv fra fortiden og vårt håp for fremtiden – og bestemt at dette landet vi elsker skal lede hele menneskeheten inn i nye grenser for fred og overflod. ”

Zook var en omsorgsfull, sjenerøs mann med dyp kjærlighet til familien sin, en alltid åpen dør og en gave for å få andre til å føle seg komfortable og velkomne, sier venner og familie. Sympatier for hans bortgang har strømmet inn.

“Våre dypeste medfølelse er med Tim Zooks familie og kjære,” sa Matt Whaley, administrerende direktør i South Coast Global Medical Center, per e-post. “Tim var også en del av familien vår, og vi sørger alle over tapet.”

Zook og kona har tre voksne sønner – Aaron, 30, Jared, 26, og Kyle, 24. Zook tok seg en dag fri fra jobben mandag 4. januar – hans siste sunne dag – for å tilbringe med Kyle, som er fascinert av tog. De gikk på togspotting.

“De hadde den vakreste dagen sammen,” sa Rochelle Zook.

Legg igjen en kommentar