PECO: Milliarder investeringer i fare med Pennsylvania-domstolens avvisning av smartmeter-mandat

  • Pennsylvania Public Utilities Commission og Exelon-datterselskapet PECO Energy har separat bedt statens høyesterett om å gjennomgå en lavere retts avgjørelse de sier truer planer for alle elektriske kunder å ha en smartmåler.
  • I oktober avgjorde Commonwealth Court of Pennsylvania lovgivning som krever at verktøy må “levere” smarte målere, betyr ikke at kundene ble tvunget til å ta målerne hvis de ikke ville ha dem. Verktøy sier at beslutningen truer milliarder i investeringer og mange års design og utrulling. 
  • Mange stater tilbyr kundene muligheten til å velge bort distribusjon av smarte målere, men Pennsylvania-verktøy sier at statsloven ikke ga det alternativet. Noen individer frykter uønskede helseeffekter av målerenes radiofrekvensutslipp (RF), men eksperter sier at det vanligvis er et lite antall kunder som velger bort. 

Dykk innsikt:

Smarte målere er allment ansett for å være trygge, men energiselskaper lager ofte innkvartering for kunder som ikke ønsker RF-eksponering.

Commonwealth Court konkluderte med at en gruppe kunder som kjemper for å få målerne fjernet fra eiendommen deres, ikke hadde bevist at de hadde en helserisiko – men retten aksepterte argumenter for at statlig lovgivning ikke krever at de tar målerne.

“De fleste verktøy har en måte for kunder å velge bort en smartmåler, og noen belaster dem for ekstrakostnaden,” ifølge Jordan Nachbar, talsperson for Smart Electric Power Alliance. “I løpet av sine smarte målerutbygginger legger mange verktøy ut studier for å bekjempe feilinformasjon.”

Arizona Public Service, Xcel Energy Minnesota, Orange og Rockland Utilities, Hawaiian Electric og andre har utviklet systemer for å tillate kunder å avvise målere, ifølge en rapport fra 2019 av Navigant  Research . Firmaet er nå kjent som Guidehouse.

“Vokalkunder har tatt opp personvern- og helseproblemer knyttet til smarte målere og deres kommunikasjonsnettverk,” fant rapporten, “og noen regulatorer har gitt mandat til å velge bort programmer for å berolige disse bekymringene.” Utviklingen av fravalgsprogrammer “har blitt adressert på et utall måter av elektriske verktøy over hele landet.”

“Det er vanligvis et veldig lite antall kunder” som benytter seg av bortmeldingen, ifølge Guidehouse Senior Research Analyst Michael Kelly. Antall kunder er vanligvis under 5%, sa han i en e-post.

Advokaten for PECO-kunder som ønsker å få fjernet smarte målere, sier domstolens avgjørelse er en “stor gevinst for folk som er bekymret for RF.”

“Retten mente at det ikke er noe mandat for alle Pennsylvania-borgere å bli utsatt for smarte målere uten fravalg,” sa Philadelphia-advokat Steven Harvey.

Men siden Pennsylvania Act 129  ble vedtatt i 2008, har verktøy tolket loven som et mandat om å installere smarte målere for alle kunder. Lovforslaget omhandlet effektivitet, nettteknologi, brukstid og andre temaer for modernisering av kraftsektoren.  

“Det er blitt tolket slik fra den ble vedtatt,” sa Terrance Fitzpatrick, president for Energy Association of Pennsylvania. Gruppen representerer elektriske verktøy.

“Å få det veltet tilfører usikkerhet i hele prosessen,” sa Fitzpatrick. 

Etter avgjørelsen av underretten, holdt PUC 29. oktober flere aktive smartmålerforhandlinger, “til de bredere juridiske spørsmålene er løst,” ifølge en talsmann for kommisjonen. Disse inkluderer klagemålstvister som følge av utrullingen.

I følge PUCs begjæring om gjennomgang med høyesterett i staten var det fra 19. oktober 2020 74 formelle klager som involverte smartmålerutplassering som foreløpig venter for kommisjonen.

Kommisjonen sa at den potensielle effekten av Commonwealth Courts avgjørelse er så betydelig at den “krever rask og endelig løsning av Pennsylvania Supreme Court.” 

Underrettsavgjørelsen sa at den reverserte “den delen av PUCs avgjørelser om at den manglet myndighet til å imøtekomme kundenes ønsker om å unngå RF-utslipp,” og tilbakeførte dem tilbake til kommisjonen.

PECO har installert mer enn 1,72 millioner elektriske målere, og fullfører i stor grad utrullingen, som verktøyet sier at den kan identifisere og svare på kundeavbrudd raskere, samtidig som det muliggjør nye tjenester.

I sin begjæring for gjennomgang fortalte PECO høyesterett at PUC, som begynte i 2009, bestemte at verktøy var “pålagt å distribuere smarte målere universelt – det vil si til alle kunder. Smartmålersystemene som nå brukes av alle elektriske distribusjonsselskaper. i Pennsylvania, inkludert PECO, ble designet og konstruert basert på den veiledningen. “

Rettens avgjørelse om at det ikke kreves et universelt mandat, “setter nesten et tiår i fare for eksisterende design, konstruksjon og distribusjon av smarte målere, til sammen milliarder dollar,” sa verktøyet.

PECO fortalte også Høyesterett at begrepet “møblere” er “brukt i hele bruksloven” og endringer i den lesningen “kan gjelde for alle tjenester og teknologier som tilbys av elektriske distribusjonsselskaper, noe som vil skape et lappeteppe med hjelpetjenester som må skreddersys til individuelle kunders krav og frykt. “

I følge Fitzpatrick gjør verktøy ofte innkvartering fra sak til sak for kunder som ikke vil ha en smartmåler, men avviser ideen om at det kreves et fravalgssystem.

Rettens avgjørelse er å “virkelig åpne flomportene,” sa Fitzpatrick.

Legg igjen en kommentar